Per antskrydžius Alepe nukauta 40 džihadistų

Per antskrydžius prieš kovotojų

Alepe nukauta mažiausiai 40 džihadistų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Alepe nukauta mažiausiai 40 džihadistų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 4:00 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:10 PM

Didžioji dalis žuvusiųjų priklausė grupuotei „Jabhat Fateh al Sham“, kuri nėra įtraukta į dabartines paliaubas. Neaišku, ar antskrydžius vykdė JAV vadovaujama koalicija, ar Sirijos bei Rusijos lėktuvai.

Pranešama, kad intensyvi oro antskrydžių banga smogė Šeicho Sulaimano stovyklai. Remiantis nepatvirtintais pranešimais, žuvo ir trys grupuotės „Nour al Din Zinki“ nariai.

Tuo tarpu Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba aptars pasiruošimą taikos deryboms tarp Sirijos vyriausybės ir sukilėlių. Derybos vyks pirmadienį Kazachstane. JT ketvirtadienį teigė, kad jos pasiuntinys Staffanas de Mistura dalyvaus Astanoje vyksiančiose derybose, kurias sušaukė Rusija, Turkija ir Iranas.

Tai bus pirmas kariaujančių pusių susitikimas nuo 2016 balandžio, kai žlugo JT tarpininkaujant sušauktos derybos.

Paliaubos Sirijoje didžiąja dalimi laikosi, bet kai kur pranešama apie antskrydžius ir susirėmimus, ypač į šiaurės vakarus nuo sostinės Damasko esančiame Vadi Barados regione.

Per beveik šešerius metus trunkantį Sirijos karą žuvo daugiau kaip 300 tūkst. žmonių, o 11 mln. žmonių teko persikelti. Karas prasidėjo nuo antivyriausybinių protestų – jie išaugo į plataus masto pilietinį karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.