Melania Trump iš naujo kreipėsi į teismą dėl publikuoto straipsnio

Pirmoji JAV ponia Melania Trump iš naujo už šmeižtą padavė į

M.rump iš naujo už šmeižtą padavė į teismą kompaniją, kuri tvarko naujienų portalą „Daily Mail“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.rump iš naujo už šmeižtą padavė į teismą kompaniją, kuri tvarko naujienų portalą „Daily Mail“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 12:43 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:49 PM

Niujorko teismui ji pateikė ieškinį, prieš šią žiniasklaidos priemonę, tvirtinusią, kad 10-ame dešimtmetyje ji dirbo palydove.

Pirmadienį pateiktame ieškinyje M.Trump advokatai tvirtina, kad šis pranešimas sutrukdė jai uždirbti iš savo žinomumo.

Kaip teigiama ieškinyje, M.Trump, „kaip itin populiari ir gerai žinoma asmenybė bei buvusi profesionali manekenė ir sėkminga verslininkė, turėjo unikalią, vienąkart gyvenime pasitaikančią galimybę įsteigti plačiai paplitusį komercinį prekės ženklą kelioms produktų kategorijoms, kurių kiekviena galėjo atnešti kelių milijonų dolerių vertės verslo santykių per kelerių metų laikotarpį, kai Ieškovė būtų viena iš labiausiai fotografuojamų moterų pasaulyje“.

Kaip nurodoma, tarp tų kategorijų galėjo būti drabužių, aksesuarų, papuošalų, kosmetikos, plaukų priežiūros, kvepalų bei kitų produktų.

M.Trump anksčiau jau yra pateikusi Merilando teismui ieškinį prieš „Mail Media Inc.“, tačiau teisėjas anksčiau šį mėnesį nutarė, kad jis neturėjo būti pateiktas Merilande, ir jį atmetė. Dabar ieškinys pateiktas Niujorke, kur yra įsikūrę minėtos korporacijos biurai. Pirmoji ponia siekia kompensacinių ir baudinių nuostolių atlyginimo, siekiančių mažiausiai 150 mln. dolerių (per 140 mln. eurų).

Anksčiau M.Trump už gandų skleidimą apskundė bendrovę „Mail Media, Inc.“ ir tinklaraštininką Websterį Griffiną Tarpley. Vėliau ir W.G.Tarpley, ir „Daily Mail“ paneigė teiginius, dėl kurių buvo kaltinami. Bylą prieš tinklaraščio autorių buvo leista toliau nagrinėti Merilando teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas