Aktorius George'as Clooney stojo ginti Paryžiaus nuo D.Trumpo

Paryžiaus merė Anne Hidalgo, šalies užsienio reikalų ministras ir amerikiečių

George'as Clooney atšovė penktadienį Paryžių įžeidusiam Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui Trumpui.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
George'as Clooney atšovė penktadienį Paryžių įžeidusiam Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui Trumpui.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2017, 12:36 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:57 AM

Sakydamas kalbą vienoje konferencijoje kalbėjo apie savo draugą Jimą, „labai labai turtingą žmogų“, kuris esą dažnai lankydavosi Paryžiuje, tačiau jau ketverius ar penkerius metus ten nebuvo, nes „Paryžius nebėra Paryžius“.

Atsakydama į tokią kritiką A. Hidalgo tviteryje pasidalino nuotrauka, kurioje ji stovi šalia peliuko Mikio ir pelytės Minės. „Kartu su Mikiu ir Mine mes švenčiame Paryžiaus dinamiškumą ir atvirumą“, – parašė ji.

O kitoje savo žinutėje ji parašė, kad amerikiečių turistų rezervacijų skaičius iki šiol šiais metais išaugo 30 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Savo ruožtu Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas- Marcas Ayrault tviteryje parašė, kad amerikiečiams patinka ne tik Paryžius, bet ir visa Prancūzija. „3,5 mln. amerikiečių pernai aplankė Prancūziją. Jie visuomet bus laukiami“,– teigė jis.

O amerikiečių aktorius G. Clooney, neseniai dalyvavęs „Oskarų“ atitikmeniu laikomų „Cezario“ apdovanojimų ceremonijoje, taip pat pasinaudojo proga užstoti Paryžių.

„Taip, niekas nebenori vykti į Paryžių, nes čia vyksta baisūs dalykai. Yra dalykų, kuriuos turime spręsti, ir Jungtinėse Valstijose“, – sakė jis, tiesiogiai neminėdamas D.Trumpo. O subtiliai užsimindamas apie Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų kandidatę į prezidento postą Marine Le Pen, aktorius pridūrė, kad „manau, jog jūs turite panašių problemų ir čia, todėl ... sėkmės“.

D.Trumpas minėtoje kalboje smarkiai kritikavo Prancūziją. „Žiūrėkit, kas dedasi Švedijoje. Žiūrėkit, kas dedasi Vokietijoje. Žiūrėkit, kas nutiko Prancūzijoje. Pažiūrėkit į Nicą ir Paryžių“, – penktadienį jis kalbėjo savo konservatyviesiems šalininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.