Donaldas Trumpas iškėlė ultimatumą dėl sveikatos apsaugos įstatymo projekto

Jungtinių Valstijų prezidentas

D.Trumas reikalavo lemiamo balsavimo dėl sveikatos apsaugos įstatymo projekto.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumas reikalavo lemiamo balsavimo dėl sveikatos apsaugos įstatymo projekto.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 9:41 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:17 AM

Amerikos sveikatos apsaugos aktas turėtų pakeisti buvusio JAV prezidento Baracko Obamos pasirašytą „Obamacare“ įstatymą. Ketvirtadienį dėl įstatymo projekto turėjęs vykti balsavimas buvo atidėtas sulaukus kai kurių respublikonų pasipriešinimo.

Kaip pranešama, D.Trumpas įspėjo respublikonus, kad šie turi pasirinkimą penktadienį balsuoti už įstatymo projektą arba visam laikui įstrigti aklavietėje su „Obamacare“.

Respublikonas Atstovų Rūmų pirmininkas Paulas Ryanas pridūrė: „Septynerius su puse metų mes Amerikos žmonėms žadėjome, kad panaikinsime ir pakeisime šį sužlugdytą įstatymą, jis žlunga ir nuvilia šeimas, pradedame nuo rytojaus“.

„Obamacare“ panaikinimas ir pakeitimas buvo didžiausias D. Trumpo rinkimų kampanijos pažadas, bet jo pakeitimas sustojo dėl respublikonų tarpusavio nesutarimų. Partijai nepavyksta rasti kompromiso. Ketvirtadienio balsavimo atidėjimas – didelis smūgis JAV prezidentui, maniusiam, kad ketvirtadienį pavyks laimėti balsavimą.

D.Trumpui reikia bent 215 respublikonų balsų. Jei 22 respublikonai pereis į demokratų pusę ir balsuos prieš įstatymo projektą, prezidentas patirs nesėkmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.