JAV remiamos pajėgos atkovojo iš IV dalį ar Rakos teritorijos

JAV remiamos pajėgos praėjus trims savaitėms nuo operacijos pradžios atkovojo iš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IV) apie ketvirtadalį Sirijos šiaurinio ar Rakos miesto teritorijos, pirmadienį paskelbė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

 Padedami JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos, SDF visiškai užėmė pietrytinius Mešlebo ir Senos bei vakarinius Rumanijos ir Sabahijos rajonus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Padedami JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos, SDF visiškai užėmė pietrytinius Mešlebo ir Senos bei vakarinius Rumanijos ir Sabahijos rajonus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2017, 1:53 PM, atnaujinta Jun 26, 2017, 1:59 PM

Arabų ir kurdų kovotojai iš Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) įsiveržė į pagrindinį džihadistų bastioną Sirijoje birželio 6 dieną. Džihadistų apsuptį ar Rakoje JAV remiamos pajėgos pradėjo keliais mėnesiais anksčiau.

„Nuo operacijos pradžios SDF užėmė apie 25 proc. užstatytų miesto rajonų“, – naujienų agentūrą AFP pirmadienį informavo SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Padedami JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos, SDF visiškai užėmė pietrytinius Mešlebo ir Senos bei vakarinius Rumanijos ir Sabahijos rajonus, teigė jis.

SDF kovotojams šalies rytiniuose pakraščiuose taip pat pavyko atsikovoti dalį buvusios Sirijos kariuomenės 17-os divizijos bazės ir atokioje vietoje esantį cukraus fabriką.

„Jie nori atkirsti miesto šiaurinę dalį, įskaitant 17-os divizijos bazę, kad būtų galima sutelkti daugiau spaudimo IV miesto centre“, – nurodė R.Abdel Rahmanas.

Mūšis dėl ar Rakos yra svarbiausia SDF kampanija. Daug paramos kovotojai sulaukia iš koalicijos, kuri reguliariai vykdo antskrydžius, kovotojams padeda patarėjai, be to, jie gauna ginklų ir kitokios įrangos.

JAV vadovaujama koalicija taip pat padeda vykdyti didelio masto kampaniją dėl paskutinio IS bastiono Irake – Mosulo – atsiėmimo.

IV užėmė ar Raką 2014 metais. Džihadistai šį miestą paskelbė savo „kalifato“ faktine sostine Sirijoje.

Šis miestas jau pagarsėjo kaip pačių žiauriausių IV nusikaltimų vieta: ar Rakoje džihadistai masiškai kirto belaisviams galvas. Manoma, kad iš ten yra koordinuojamos ir užsienyje rengiamos grupuotės atakos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.