Po nesėkmingų rinkimų Škotijos lyderė pakeitė nuomonę apie referendumą

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon pranešė ketinanti „persvarstyti“ planus apie antrąjį referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės, skelbia BBC. 

Škotijai vadovauja Nicola Sturgeon.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Škotijai vadovauja Nicola Sturgeon.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Škotijos pirmoji ministrė N.Sturgeon iš premjerės Th.May sulaukė raginimų atidėti referendumo klausimą. <br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Škotijos pirmoji ministrė N.Sturgeon iš premjerės Th.May sulaukė raginimų atidėti referendumo klausimą. <br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 5:02 PM

Nors anksčiau šį balsavimą buvo ruošiamasi skelbti kitų metų rudenį arba 2019-ųjų pavasarį, po rinkimų jos vadovaujama Škotijos nacionalinė partija prarado 21 vieną Jungtinės Karalystės parlamente. 

Škotijos parlamentui N.Sturgeon pareiškė, kad kol kas neketina pateikti svarstymui įstatymą dėl referendumo rengimo. 

Tačiau, pasak jos, regiono valdžia dabar dar aršiau sieks užtikrinti geriausią škotams susitarimą dėl „Brexit“ ir leisti šaliai išlikti vieningos rinkos dalimi. 

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May anksčiau ragino Škotijos pirmąją ministrę atsisakyti planų dėl antrojo nepriklausomybės referendumo. 

N.Sturgeon pabrėžė ir toliau tikinti, kad Škotija turi pasirinkimą dėl savo ateities pasibaigus Jungtinės Karalystės pasitraukimui iš Europos Sąjungos. 

„Tačiau dabar žmonės nori pirmiausia suvokti, kas bus su „Brecit“. Jiems trūksta aiškumo ir jie nori, kad Škotijos valdžia pasirūpintų pačia geriausia išeitimi“, – antradienį kalbėjo ministrė. 

Ankstesnis referendumas dėl Škotijos nepriklausomybės buvo rengiamas 2014 metais. Tąkart 55 proc. rinkėjų pasisakė prieš Škotijos atsiskyrimą nuo Jungtinės Karalystės, o 48 proc. balsavo už. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.