Trumpu sijonu miestelio gatvėse pasirodžiusi mergina atsidūrė areštinėje

Saudo Arabijos kaimelio gatvėmis praėjusi mini sijonu ir trumpais marškinėliais dėvinti moteris sukėlė ant kojų teisėsaugą. Vaizdo įrašas greitai pasklido po internetą, o manekenė buvo sulaikyta ir apklausta. 

 Už pasirodymą Saudo Arabijos gatvėje nuogomis rankomis ir kojomis mergina atsidūrė teisėsaugos rankose. <br> „Twitter“ nuotr. 
 Už pasirodymą Saudo Arabijos gatvėje nuogomis rankomis ir kojomis mergina atsidūrė teisėsaugos rankose. <br> „Twitter“ nuotr. 
 Saudo Arabijos žiniasklaidos priemonės šitaip cenzūravo apnuogintas modelio rankas ir kojas. <br> „Twitter“ nuotr. 
 Saudo Arabijos žiniasklaidos priemonės šitaip cenzūravo apnuogintas modelio rankas ir kojas. <br> „Twitter“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 4:39 PM

Konservatyvioje musulmoniškoje šalyje kilo pasipiktinimas dėl manekenės, žinomos Khulood vardu, kuri pažeidė griežtą Saudo Arabijos aprangos kodą. 

Sostinėje ar Rijade ji buvo sulaikyta dėl „nekuklių rūbų“ dėvėjimo. 

„Ji prisipažino apsilankiusi miestelyje, tačiau tikino, kad ją lydėjo vyras, o vaizdo įrašai internete buvo paviešinti be jos sutikimo“, – teigė policijos atstovas. 

„Snapchat“ paviešintuose vaizdo įrašuose Khulood dėvi sijoną aukščiau kelių ir trumparankovius, pilvą apnuoginančius marškinėlius. Tačiau Saudo Arabiją papiktino ne tik apranga, bet ir pasirinkta vieta. 

Kaip skelbia BBC, moteris vaizdo įrašui pozuoja vaikščiodama Ušaikiro miestelyje – itin konservatyvioje Saudo Arabijos dalyje netoli ar Rijado, kurioje gimė vienas iš vahabizmo (griežtos islamo atšakos) pradininkų.

Saudo Arabijos laikraščiai, pranešdami apie vaizdo įrašą, net paslėpė moters apnuogintas rankas ir kojas suliedami vaizdą. 

Šalyje galioja šariato teisės nurodymai, liepiantys moteriai dėvėti laisvus vis kūną dengiančius apdarus ir slėpti plaukus. 

Veidų dengti nėra būtina, o apie aksesuarus draudimas nekalba, todėl dažnai galima pamatyti prabangią dizainerio rankinę besinešančią, bet juodu rūbu pasislėpusią moterį. 

Saudo Arabijoje moterims taip pat draudžiama vairuoti ir pasirodyti viešumoje su vyrais, kurie nėra jų giminaičiai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.