Paryžiaus atakų įtariamojo advokatas prašo atidėti svarstymą Belgijos teisme

Paryžiaus atakų įtariamojo Salaho Abdeslamo advokatas trečiadienį paprašė atidėti Belgijoje kitą savaitę turintį prasidėti jo kliento bylos nagrinėjimas, pranešė tyrimui artimas šaltinis.

 Teisininko Sveno Mary prašymas dėl pirmadienį turinčio įvykti teismo posėdžio dėl Briuselyje 2016-aisiais buvusio susišaudymo, per kurį buvo areštuotas jo klientas, „logiškai turėtų būti priimtas“, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis, pageidavęs likti nežinomas.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
 Teisininko Sveno Mary prašymas dėl pirmadienį turinčio įvykti teismo posėdžio dėl Briuselyje 2016-aisiais buvusio susišaudymo, per kurį buvo areštuotas jo klientas, „logiškai turėtų būti priimtas“, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis, pageidavęs likti nežinomas.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 6:47 PM

Teisininko Sveno Mary prašymas dėl pirmadienį turinčio įvykti teismo posėdžio dėl Briuselyje 2016-aisiais buvusio susišaudymo, per kurį buvo areštuotas jo klientas, „logiškai turėtų būti priimtas“, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis, pageidavęs likti nežinomas.

„Pirmadienį įvyks posėdis dėl (teisininko) prašymo, kuris iš esmės bus priimtas“, – sakė šaltinis, artimas tyrimui.

Į teismą atvyks tik teisininkai; jų klientai tame posėdyje nedalyvaus. Bylos nagrinėjimas veikiausiai bus atidėtas iki sausio.

Belgų transliuotojas RTBF savo tinklalapyje pranešė, kad S. Abdeslamo perkėlimas iš Prancūzijos „buvo atšauktas“.

Pagal kaimyninių šalių susitarimą, įtariamasis bus perkeltas į kalėjimą Prancūzijos šiaurėje, o į Belgiją bus atvežtas tik tada, kai šioje valstybėje prasidės jo teismas.

S. Abdeslamas ir Sofiane'as Ayari, taip pat dalyvavęs minėtame susišaudyme, bus teisiami už „pasikėsinimą į kelis policijos pareigūnus terorizmo plotmėje“ ir „uždraustų ginklų gabenimą terorizmo kontekste“.

S. Ayari yra laikomas kalėjime Belgijoje.

Per susišaudymą su policija 2016-ųjų kovo 15 dieną viename Briuselio rajone buvo sužeisti keli pareigūnai bei buvo nukautas įtariamas S. Abdeslamo bendrininkas.

Tačiau praėjus kelioms dienoms po šių įvykių, pareigūnai sulaikė S. Ayari ir keturis mėnesius besislapsčiusį S. Abdeslamą. Šis asmuo yra vienintelis gyvas likęs tiesioginis 2015-ųjų lapkričio Paryžiaus išpuolių dalyvis.

Be kita ko, 28 metų S. Abdeslamas yra susijęs su kuopele, praėjus savaitei po minėto susišaudymo, dar susprogdinusia bombas Briuselio oro uoste ir metropolitene Belgijos sostinėje. Per tas atakas žuvo 32 žmonės.

Briuselyje gimęs marokiečių kilmės S. Abdeslamas nelaisvėje jau išbuvo beveik 20 mėnesių. Paryžiaus regione esančiame kalėjime, į kurį jis buvo perkeltas pernai balandį, įtariamąjį ištisą parą stebi kameros.

Belgijos generalinė prokuratūra situaciją komentuoti kol kas atsisako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.