Lenkijoje nukrito naikintuvas, pilotas sėkmingai katapultavosi

Lenkijoje pirmadienį dingęs naikintuvas buvo rastas sudužęs netoli savo bazės, bet orlaivio pilotas sėkmingai katapultavosi, pranešė gynybos pareigūnai.

Naikintuvas MiG-29<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Naikintuvas MiG-29<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 7:39 AM

Gynybos viceministras Bartoszas Kownackis sakė, kad pilotas sugebėjo katapultuotis prieš naikintuvui MiG-29 nukrintant netoli vidurio Lenkijos miesto Mazovijos Minsko, kuriame įsikūrusi karinių oro pajėgų bazė.

Gynybos ministerija nurodė, kad avarija įvyko apie 17 val. 15 min. vietos (18 val. 15 min. Lietuvos) laiku, naikintuvui grįžtant į bazę.

Mazovijos Minsko taktinių oro pajėgų bazės vadas pulkininkas Piotras Iwaszko (Piotras Ivaška) sakė, kad šis incidentas yra pirmasis MiG-29 sudužimas Lenkijoje. Kariškis pridūrė sustabdęs bazėje esančių kitų 15 šio tipo lėktuvų skrydžius.

Lėktuvas nukrito miške netoli Kalušyno miestelio, sakė P. Iwaszko. Kaip nurodo Gynybos ministerija, 28 metų pilotą rado orlaivio paieškose dalyvavę miškininkai. Lakūnas patyrė kojų kaulų lūžių ir buvo išvežtas gydyti į karinę ligoninę Varšuvoje, bet jo gyvybei pavojus negresia.

Lenkijos gynybos ministras Antonis Macierewiczius, šiuo metu viešintis Afganistane, buvo informuotas apie incidentą, sakė viena ministerijos atstovė.

Prokurorai ir karo policija pradėjo šio incidento tyrimą.

Lenkijos karinės oro pajėgos naudoja daugiausiai NATO įrangą ir JAV gamybos naikintuvus F-16, tačiau tebeturi ir sovietinės technikos, tarp jos – naikintuvų MiG-29. Šie lėktuvai buvo modernizuoti, bet palaipsniui jie nurašomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.