JT Generalinė Asamblėja priėmė Rusijos pasiūlytą rezoliuciją dėl kovos su nacizmo šlovinimu

Tautų Generalinė Asamblėja pirmadienį priėmė Rusijos pasiūlytą rezoliuciją dėl kovos su nacizmo šlovinimu, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

 Per balsavimą, surengtą JT Generalinės Asamblėjos plenarinio posėdžio metu, šį dokumentą palaikė 133 šalys, o prieš jį balsavo tik dvi – JAV ir Ukraina.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Per balsavimą, surengtą JT Generalinės Asamblėjos plenarinio posėdžio metu, šį dokumentą palaikė 133 šalys, o prieš jį balsavo tik dvi – JAV ir Ukraina.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2017, 9:39 AM

Per balsavimą, surengtą JT Generalinės Asamblėjos plenarinio posėdžio metu, šį dokumentą palaikė 133 šalys, o prieš jį balsavo tik dvi – JAV ir Ukraina. Dar 49 valstybės susilaikė, tarp jų – Vokietija, Prancūzija, Švedija, Lenkija.

Lapkričio mėnesį per svarstymą Generalinės Asamblėjos 3-ajame komitete dokumentui pritarė 125 valstybės, susilaikė 51 šalis, Tąsyk JAV ir Ukraina irgi balsavo prieš šią rezoliuciją.

Dokumente pabrėžiama, kad visos valstybės turi uždrausti bet kokį „nacių režimo šlovinimą“.

Anksčiau Rusijos ambasada Vašingtone nurodė, kad yra nusivylusi JAV nenoru palaikyti Maskvos pateikto dokumento.

„JAV nenoras palaikyti dokumentą kaskart glumina ir nuvilia, juolab kad atkaklūs bandymai paaiškinti tokią poziciją rūpinimusi nuomonių reiškimo laisve atrodo neįtikinami. Ypač turint omenyje Amerikos visuomenės reakciją į rezoliucijoje nurodytus reiškinius pačiose Jungtinėse Valstijose“, – nurodė ambasada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.