Maskvą nusiaubė stipriausios pūgos per šimtmetį

Rusijos sostinės gyventojų neišgąsdinsi dideliu šalčiu ar sniegu. Tačiau šio savaitgalio orai nustebino ir visko mačiusius: Maskvą nusiaubė stipriausios pūgos per šimtmetį, į pagalbą teko kviestis kariškius.

Gyvenamųjų namų kiemai tapo sunkiai išvažiuojami, automobilius užklojo pusnys. Net Maskvos centre tarnybos šiomis dienomis nespėja išvežti sniego.<br>AP nuotr.
Gyvenamųjų namų kiemai tapo sunkiai išvažiuojami, automobilius užklojo pusnys. Net Maskvos centre tarnybos šiomis dienomis nespėja išvežti sniego.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

AP, „The Moscow Times“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 6, 2018, 8:14 PM

Amžiaus sniego audra Maskvoje ir aplinkiniuose sostinės rajonuose siautėjo visą savaitgalį. Kritulių kiekis buvo rekordinis – skaičiuojama, kad iškrito 1,2 mln. kubinių metrų sniego, sniego dangos storis kai kur siekia 55 cm.

Dėl tokių oro sąlygų buvo atšaukta per 100 skrydžių, nuvirto daugiau kaip 2 tūkst. medžių, aplinkiniuose rajonuose nutrūko elektros tiekimas. Krintantis medis užmušė vieną rusą, o dar penki buvo sužeisti.

Atšauktos pamokos Maskvoje – retenybė.

Tačiau miesto meras Sergejus Sobjaninas savaitgalį pranešė, jog tėvai pirmadienį gali nevesti vaikų į mokyklą.

O išvažiavus į gatvę teko ilgai stovėti spūstyse – nors kelius valė daugybė sniego mašinų, eismo sąlygos buvo sudėtingos.

Gyventojai buvo raginami iškeisti automobilius į viešąjį transportą.

„Neįvyko krachas, nėra jokios katastrofos, – vakar rytą maskviečius ramino S.Sobjaninas ir teigė, kad Maskva nebuvo visiškai paralyžiuota, kaip daug kas bijojo. – Miestas veikia įprastai.“

Vis dėlto rajonuose padėtis buvo sudėtingesnė, todėl į pagalbą pakviesti kariškiai – į sostinės priemiesčius atskubėjo 100 inžinerinės brigados karių, atvežti du kariniai greideriai ir traktorius.

Į kaimyninius Smolensko, Briansko, Vladimiro ir Tulos regionus Gynybos ministerija nusiuntė papildomus dalinius.

„Prieš kelias savaites savo laidoje piktinomės: „Kur tikra rusiška žiema? Kur sniegas? Kur šalčiai?“ Dabar tokių klausimų jau niekam nebekyla“, – vakar juokavo Rusijos Pirmojo kanalo žinių vedėjai.

Šiąnakt Maskvoje temperatūra nukrito iki 17 laipsnių šalčio, o snaigės toliau krito.

„Per artimiausias tris paras pūgos neslops. Manome, kad sniego sluoksnis išaugs dar 6–8 centimetrais“, – vakar perspėjo Maskvos mero pavaduotojas Piotras Biriukovas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.