Meksikoje kopdami į ugnikalnį į nelaimę pateko du amerikiečių diplomatai

Du amerikiečių diplomatai, kopdami į aukščiausią Meksikos viršukalnę – neaktyvų Orisabos ugnikalnį – pateko į nelaimę, tačiau dėl nepalankių oro sąlygų jų gelbėjimo operacija buvo atidėta, pirmadienį pranešė pareigūnai.

 Diplomatai kopė į Orisabos ugnikalnį.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Diplomatai kopė į Orisabos ugnikalnį.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Diplomatai kopė į Orisabos ugnikalnį.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Diplomatai kopė į Orisabos ugnikalnį.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 1:03 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:14 PM

Pareigūnai nenurodė, kas buvo tie du diplomatai. Vienam iš jų nukritus ir susižeidus, kitas kreipėsi pagalbos į JAV ambasadą.

„Bendradarbiaujant Meksikos kalnų gelbėtojų brigadai ir Jungtinių Valstijų ambasadai imtasi veiksmų, kad būtų išgelbėti du diplomatai, dingę ant Orisabos“, – sakoma Pueblos valstijos civilinės saugos valdybos pranešime.

„Jie nepranešė jokiems savivaldybės ar šalies pareigūnams apie savo kopimo į viršukalnę maršrutą ar datą“, – naujienų agentūrai AFP sakė nežinomu norėjęs likti šaltinis iš vietos vyriausybės.

Pareigūnai sakė, kad į įvykio vietą buvo išsiųsti du sraigtasparniai, tačiau dėl prastų orų gelbėtojai negalėjo pasiekti tų diplomatų.

Gelbėtojai pėsčiomis išėjo iki jų stovyklavietės, kur drauge su jais lauks, kol pagerės orai, o jei prireiks – neštuvais evakuos sužeistą alpinistą.

5610 metrų aukščio Orisabos kalnas, stūksantis Pueblos ir Verakruso valstijų paribyje, vilioja ne tik profesionalius alpinistus iš viso pasaulio, bet ir prastai sudėtingam kopimui pasirengusius mėgėjus.

Lapkritį vietos pareigūnai aptiko amerikiečių alpinisto, kopusio į Orisabos viršukalnę, palaikus, o per sudėtingą gelbėjimo operaciją buvo sunkiai sužeistas vienas darbininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.