Iš Kijevo – rimtos žinutės Rusijai: Ukrainoje rusai balsuoti negalės, nutrauks projektą

Penktadienį Ukraina pranešė, kad šioje šalyje gyvenantys rusai, išskyrus diplomatus, negalės dalyvauti sekmadienį vyksiančiuose Rusijos prezidento rinkimuose, nes visos Maskvos diplomatinės misijos tądien bus blokuojamos. Netrukus Ukrainos vyriausybė paskelbė, kad ketina nutraukti ekonominio bendradarbiavimo su Rusija programą, kuri buvo pradėta įgyvendinti 2011 metais.

 Ukrainoje rusai negalės balsuoti Rusijos rinkimuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ukrainoje rusai negalės balsuoti Rusijos rinkimuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 7:07 PM

Nurodymas jau duotas

Ukrainos ministras pirmininkas Volodymyras Hroismanas penktadienį pranešė apie planą nutraukti bendradarbiavimo programą.

„Daviau tokį nurodymą. Dabar rengiame vyriausybė nutarimą, ir manau, kad trečiadienį jau priimsime (sprendimą – BNS) dėl ekonominio bendradarbiavimo programos, kuri buvo pradėta 2011 metais, nutraukimą“, – televizijos kanalo „112.Ukraina“ eteryje penktadienį pareiškė vyriausybės vadovas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos pramonė mėgina nutraukti ekonominius ryšius su Rusija ir kad šis procesas šaliai yra gana sudėtingas.

„Mes stengiamės perorientuoti mūsų ekonomika ir atsikratyti tų ryšių, kuriuos mums nuolat primeta Rusija, faktiškai pririšdama mus kaip žaliavinį priedą savo ekonomikai. Ir jau po jų agresijos mūsų pramonė pradėjo persiorientuoti“, – sakė V.Hroismanas.

Ukraina ir Rusija susitarimą dėl ekonominio bendradarbiavimo programos 2011–2020-iems metams pasirašė 2011 metų birželio 7 d.

Balsuoti negalės

Penktadienį Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas prabilo ir apie tai, kad šalyje gyvenantys rusai negalės balsuoti.

„Sekmadienį, 2018-ųjų kovo 18 dieną, Ukrainos teritorijoje Kijeve, Charkove, Odesoje ir Lvove esančių Rusijos diplomatinių misijų apsaugos režimas neleis šiose įstaigose Rusijos piliečiams balsuoti rinkimuose“, – pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministras A.Avakovas.

„Patekti į šias įstaigas galės tik diplomatinį statusą turintys asmenys. Kiti asmenys ir Rusijos Federacijos piliečiai į diplomatinių atstovybių teritoriją įleidžiami nebus“, – penktadienį A.Avakovas parašė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Išvakarėse Rusijos ambasada Kijeve pranešė, kad Rusijos piliečiai galės atiduoti savo balsą prezidento rinkimuose keturiose rinkimų apylinkėse Ukrainoje.

Tuo tarpu Ukrainos nacionalistai skelbia apie planuojamas protesto akcijas Rusijos prezidento rinkimų dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.