Australija taip pat išsiunčia du Rusijos diplomatus

Pasauliui reaguojant į buvusio dvigubo Rusijos agento Sergejaus Skripalio apnuodijimą Jungtinėje Karalystėje (JK), Australija tapo paskutine Rusijos diplomatus išsiunčiančia šalimi, informuoja BBC.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-27 07:55, atnaujinta 2018-03-27 10:20

Australijos vyriausybė prisijungė prie kitų Vakarų šalių ir pranešė iš šalies išsiunčianti du Rusijos diplomatus, kurie, jos manymu, yra žvalgybos pareigūnai. Australijos ministro pirmininko Malcolmo Turnbullo pranešime teigiama, kad pareigūnai turi išvykti per septynias dienas, ir priduriama, kad „begėdiškas išpuolis Solsberyje – išpuolis prieš mus visus“.

Pirmadienį JAV ir Europos Sąjungai (ES) koordinuotai reaguojant į agento apnuodijimą, pranešta, kad daugiau kaip 100 Rusijos diplomatų yra išsiunčiami iš daugiau kaip 20 šalių. Rusija žadėjo atsakyti į šį „provokacinį veiksmą“.

„Štai dėl ko šiandien mes imamės šio žingsnio kartu su kitomis 23 pasaulio tautomis. Mes priešinamės Rusijos savivalei, neapgalvotumui“, – sakė M. Turnbullas.

Tuo tarpu JK užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas džiaugėsi „nepaprastu tarptautiniu JK sąjungininkių atsaku“. Interviu BBC jis sakė, kad „Rusijos elgesys turi keistis“.

Praėjusią savaitę ES lyderiai nusprendė, kad labai tikėtina, jog Rusija yra atsakinga už agento S. Skripalio ir jo dukros apnuodijimą JK teritorijoje nervus paralyžiuojančia medžiaga. Skripalių būklė išlieka kritinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.