Saudo Arabija virš Rijado numušė dvi iš Jemeno paleistas raketas

Saudo Arabijos oro erdvės gynybos sistemos trečiadienį numušė dvi balistines raketas, paleistas iš Jemeno į karalystės sostinę Rijadą, pranešė valstybinė televizija „al Ekhbariya“.

Saudo Arabijos oro erdvės gynybos sistemos trečiadienį numušė dvi balistines raketas, paleistas iš Jemeno į karalystės sostinę Rijadą, pranešė valstybinė televizija „al Ekhbariya“.<br>"Reuters"/Scanpix nuotr.
Saudo Arabijos oro erdvės gynybos sistemos trečiadienį numušė dvi balistines raketas, paleistas iš Jemeno į karalystės sostinę Rijadą, pranešė valstybinė televizija „al Ekhbariya“.<br>"Reuters"/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-09 12:34, atnaujinta 2018-05-09 13:47

Pasak vieno naujienų agentūros AFP fotografo, mieste pasigirdo du sprogimai.

Kaimyniniame Jemene veikiantys husių sukilėliai greitai prisiėmė atsakomybę už ataką prieš „Rijado sausąjį uostą ir kitus ekonominius taikinius“ Saudo Arabijos sostinėje. Jie nurodė paleidę balistinių raketų „Burkan 2H“.

Pastaraisiais mėnesiais Jemeno šiitai sukilėliai suintensyvino raketų atakas prieš Saudo Arabiją, vadovaujančią su jais kovojančiai koalicijai. Rijadas jau seniai kaltina Iraną aprūpinant savo remiamus husius balistinėmis raketomis.

Vienas Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos atstovas taip pat nurodė, kad karalystės oro erdvės gynyba paryčiais numušė iš Jemeno paleistą kitą balistinę raketą, nutaikytą į pietinį Džizano miestą.

Sukilėliai per savo televiziją „al Masirah“ taip pat prisiėmė atsakomybę už smūgį Džizanui.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija veiksmus Jemene pradėjo 2015 metais, siekdama išstumti husius ir grąžinti į valdžią tarptautinės bendruomenės pripažįstamą vyriausybę.

Naujausių husių raketų atakų buvo surengta kitą dieną po JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimo, kad jo šalis traukiasi iš tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos. Amerikos lyderis argumentavo, kad šis 2015 metais sudarytas susitarimas nenumato priemonių Teherano balistinių raketų plėtros programai suvaržyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.