Malaizijoje už narkotikų gabenimą nuteista mirti australė

Malaizijoje ketvirtadienį buvo skirta mirties bausmė vienai australei, teigiančiai, kad buvo apgaule priversta atgabenti narkotikų, panaikinus anksčiau jai paskelbtą išteisinamąjį nuosprendį, sakė jos advokatas.

 Maria Elvira Pinto Exposto buvo suimta 2014-aisiais Kvala Lumpūro oro uosto tranzito zonoje, turėdama su savimi 1,1 kg kristalinio metamfetamino, kuris buvo įsiūtas jos kuprinėje. <br> Reuters/Scanpix nuotr. 
 Maria Elvira Pinto Exposto buvo suimta 2014-aisiais Kvala Lumpūro oro uosto tranzito zonoje, turėdama su savimi 1,1 kg kristalinio metamfetamino, kuris buvo įsiūtas jos kuprinėje. <br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 3:52 PM, atnaujinta May 24, 2018, 3:56 PM

Maria Elvira Pinto Exposto buvo suimta 2014-aisiais Kvala Lumpūro oro uosto tranzito zonoje, turėdama su savimi 1,1 kg kristalinio metamfetamino, kuris buvo įsiūtas jos kuprinėje.

Gruodį 54-ių moteriai buvo panaikinti kaltinimai narkotikų kontrabanda, Aukščiausiajam Teismui nutarus, kad ji nesuvokė, jog gabena narkotikus.

Vis dėlto prokurorai apskundė sprendimą, o apeliacinis teismas ketvirtadienį panaikino išteisinamąjį verdiktą bei pripažino australę kalta, naujienų agentūrai AFP sakė jos advokatas Muhammadas Shafee Abdullah.

Malaizijoje, kur didžiąją dalį gyventojų sudaro musulmonai, asmuo, pagautas turintis mažiausiai 50 g kristalinio metamfetamino, priskiriamas prekeiviams narkotikais, o pripažinus jį kaltu, tam asmeniui skiriama mirties bausmė pakariant.

Advokatas pavadino nuosprendį „nepagrįstu“ ir pridūrė, kad M. E. P. Exposto kreipsis į šalies aukščiausios instancijos teismą.

Keturis vaikus turinti moteriškė teigia nežinojusi apie paslėptą „ledo“ partiją ir buvo apgaule priversta paimti kuprinę atvykusi į Kiniją, kur ji turėjo susitikti su JAV kariškiu prisistačiusiu „kapitonu Danieliu Smithu", su kuriuo susipažino internetu.

Tarp jų užsimezgė ilgas interneto romanas, ir M. E. P. Exposto nuvyko į Šanchajų, kur turėjo pasimatyti su tuo vyru.

Nors pasimatymas su tariamu mylimuoju taip ir neįvyko, australė sutiko pasiimti su savimi į Melburną kuprinę, to paprašius nepažįstamam asmeniui.

Atvykusi į Kvala Lumpūro tarptautinį oro uostą, kur turėjo persėsti į kitą lėktuvą, moteriškė netyčia pateko į tranzito zoną, nes šiame oro uoste buvo pirmą kartą.

Ji savo noru perdavė savo bagažą patikrai, o muitininkai aptiko jame narkotikų.

Malaizijoje mirties bausmė yra skirta mažiausiai 900 žmonių, bet pastaraisiais metais egzekucijos buvo vykdomos retai.

Šalies įstatymų leidėjai balsavo už įstatymų pataisas, naikinančias reikalavimą skirti mirties bausmę narkotikų gabenimo bylose.

Tačiau tie pakeitimai dar neįsigaliojo, nes teisės aktams turi pritarti parlamento aukštieji r

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.