Rusai užsimojo: atostogauti sankcijas paskelbusiose šalyse – nemoralu

Rusijos verslininkai užsimanė neleisti atostogauti valstybėse, kurios Maskvai yra paskelbusi sankcijas. Tiesa, Rusijos Valstybės Dūma su šiuo siūlymu sutinka tik iš dalies – atostogų uždrausti negalima, bet nori sugėdinti apie tai galvojančius rusus, skelbia „RIA Novosti“. 

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas užsiminė, kad kritikuoti užsienį dėl supuvimo, o tada važiuoti pažiūrėti, kaip jis ten laikosi, yra nemoralu<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Rusijos Valstybės Dūmos deputatas užsiminė, kad kritikuoti užsienį dėl supuvimo, o tada važiuoti pažiūrėti, kaip jis ten laikosi, yra nemoralu<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Rusijos Valstybės Dūmos deputatas užsiminė, kad kritikuoti užsienį dėl supuvimo, o tada važiuoti pažiūrėti, kaip jis ten laikosi, yra nemoralu<br>AFP/
Rusijos Valstybės Dūmos deputatas užsiminė, kad kritikuoti užsienį dėl supuvimo, o tada važiuoti pažiūrėti, kaip jis ten laikosi, yra nemoralu<br>AFP/
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 9:28 PM

„Jau dabar daug Rusijos valstybės tarnautojų planuoja savo atostogas užsienyje, o tai reikia kuo skubiau taisyti. Už tai turėtų būti baudžiama atleidimu iš darbo“, – skelbiama Federacijos Tarybos ir Valstybės Dūmos vadovams skirtame laiške. 

Verslininkų asociacijos AVANTI vadovas Rahmanas Jansukovas tikino, kad valstybės tarnautojai turėtų būti pavyzdys kitiems piliečiams. 

„Nepriimtina, kad vietos pareigūnai atostogas leidžia šalyse, kurios yra paskelbusios ekonomines, politines ir kultūrines sankcijas prieš Rusiją, – skelbiama asociacijos kreipimesi. – Biudžeto pinigai, kurie yra išmokami tarnautojams, yra siunčiami į užsienio švietimo sistemą ir turizmo pramonę.“

Be to, R.Jansukovas įžvelgė ir užsienio žvalgybos pavojų. Jo nuomone, užsienyje atsotogaujantys pareigūnai gali būti užverbuoti, o jų vaikai panaudoti kaip šantažo įrankis. 

Nuo 2014-ųjų balandžio kai kurių teisėsaugos agentūrų darbuotojams uždrausta lankytis NATO narėse, beveik visoje Europoje – iš viso beveik 120 šalių. 

Tačiau Valstybės Dūmoje toks pasiūlymas paramos nesusilaukė. Fizinės kultūros, sporto, turizmo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Michailas Degtjarevas pareiškė, kad valstybės tarnautojams būtų sunku uždrausti keliauti į užsienį. 

Tiesa, to tie pareigūnai, kuriems šiuo metu nėra taikomi kelionių apribojimai, viešnagių užsienyje esą galėtų išvengti nebent laikydamiesi valstybės raginimų

„Bet kurio žmogaus – valstybės pareigūno ar ne – pasirinkimas, kur atostogauti, yra ne teisėtumo, o moralės klausimas. Kritikuoti užsienį dėl supuvimo, o tada važiuoti pažiūrėti, kaip jis ten laikosi, yra nemoralu“, – pareiškė Valstybės Dūmos narys. 

M.Degtjarevas pareiškė, kad turizmo sferoje jokie draudimai problemos neišspręs, tačiau priminė prezidento Vladimiro Putino inauguracinėje kalboje pasakytus žodžius apie Rusijos ateities elito reputaciją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.