Carlesas Puigdemont'as įsteigė naują Katalonijos nepriklausomybės judėjimą

Buvęs Katalonijos regiono prezidentas Carlesas Puigdemont'as ir jo įpėdinis Quimas Torra pirmadienį įsteigė naują separatistinį judėjimą. „Crida Nacional per la Republica“ („Nacionalinis respublikos šauksmas“) pavadintos organizacijos tikslas yra siekti savarankiškos Katalonijos Respublikos sukūrimo, skelbia ispanų žiniasklaida.

C. Puigdemont'as rudenį po uždrausto nepriklausomybės referendumo pabėgo į užsienyje ir šiuo metu yra Vokietijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C. Puigdemont'as rudenį po uždrausto nepriklausomybės referendumo pabėgo į užsienyje ir šiuo metu yra Vokietijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ispanijos teismas anuliavo Katalonijos deklaraciją dėl suvereniteto.
Ispanijos teismas anuliavo Katalonijos deklaraciją dėl suvereniteto.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 1:21 PM

Iškilmingame posėdyje Barselonoje, kuriame buvo perskaitytas atitinkamas manifestas, 55-erių C. Puigdemont'as dalyvavo vaizdo ryšiu. Jis paragino visus suinteresuotus asmenis prisijungti prie judėjimo.

C. Puigdemont'as rudenį po uždrausto nepriklausomybės referendumo pabėgo į užsienyje ir šiuo metu yra Vokietijoje. „Tauta visada buvo ištikima mandatui (referendumo) ir nepaisant visų sunkumų nepasidavė, – kalbėjo C. Puigdemont'as. – Mes turime kovoti toliau, priešintis nepateisinamoms represijoms ir toliau siekti Katalonijos Respublikos“.

Po referendumo C. Puigdemont'as Ispanijos centrinės vyriausybės buvo nušalintas nuo valdžios ir tada su keliais ministrais pabėgo į užsienį.

Dar keli aukšti Katalonijos politikai nuo rudens yra kalinami Ispanijoje. Tačiau per gruodį vykusius naujus rinkimus separatistai vėl iškovojo daugumą. Tada C.Puigdemont'as rinkimuose dalyvavo su aljansu „Junts per Catalunya“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.