Japoniją pasiekęs smarkus taifūnas sutrikdė susisiekimą

Prie Japonijos šiaurinės Hokaido salos penktadienį artinosi smarkūs taifūnas, prieš tai praslinkęs pro vakarinius šalies rajonus, praėjusį mėnesį smarkiai nukentėjusius nuo pražūtingų potvynių.

 Prie Japonijos šiaurinės Hokaido salos penktadienį artinosi smarkūs taifūnas, prieš tai praslinkęs pro vakarinius šalies rajonus, praėjusį mėnesį smarkiai nukentėjusius nuo pražūtingų potvynių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prie Japonijos šiaurinės Hokaido salos penktadienį artinosi smarkūs taifūnas, prieš tai praslinkęs pro vakarinius šalies rajonus, praėjusį mėnesį smarkiai nukentėjusius nuo pražūtingų potvynių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 2:58 PM, atnaujinta Aug 24, 2018, 2:59 PM

Nors uraganas sutrikdė transporto sistemų veiklą, rimtesnių žmonių sužalojimų ir materialinės žalos pavyko išvengti.

Taifūnas „Cimaron“, kurio vėjo gūsių greitis siekė beveik 200 km per valandą, sausumą pasiekė ketvirtadienį vėlai vakare ir per naktį praslinko virš Japonijos archipelago.

Kaip pranešė Japonijos meteorologijos agentūra, per 48 valandas iškrito beveik 600 mm kritulių.

Penktadienio popietę audra slinko šiaurės rytų kryptimi virš Japonijos jūros. Prognozuojama, kad šiaurinę Hokaido jau gerokai nusilpęs taifūnas turėtų pasiekti vėliau penktadienį.

Televizijos reportažuose buvo matyti smarkių liūčių užtvindytos gatvės, uraganinio vėjo apgadinti pastatų stogai, nuo kurių buvo nuplėštos čerpės, ir ant tilto apvirtęs sunkvežimis.

Japonijos vakarinėje Avadžio saloje vėjas nuvertė 60 metrų aukščio vėjo jėgainę, o ši užkliudė du elektros perdavimo linijų stulpus.

Dėl audros be elektros liko beveik 100 tūkst. namų ūkių, o oro bendrovėms ketvirtadienį ir penktadienį teko atšaukti maždaug 300 skrydžių. Regione laikinai buvo sustabdytas greitųjų traukinių eismas, tačiau penktadienį ryte jie jau kursavo.

Priešgaisrinės apsaugos ir nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra informavo, kad buvo sužeisti 30 žmonių, o šalies vakaruose daugiau nei milijonas žmonių buvo paraginti evakuotis.

Skelbiama, kad buvo apgadinti mažiausiai 77 gyvenamieji namai ir pastatai.

Pareigūnai paragino piliečius būti budrius ir saugotis potvynių, nuošliaužų ir aukštų bangų. Meteorologijos agentūra savo ruožtu įspėjo, kad taifūnas gali sukelti „įvairių pavojingų reiškinių“.

Anksčiau šią savaitę virš Japonijos pietinių regionų praslinko taifūnas „Soulik“, atnešęs smarkaus lietaus į kai kuriuos pagrindinės pietinės Kiūšiū salos rajonus.

Prieš tai šalį vargino rekordinės karščio bangos, pareikalavusios žmonių gyvybių. Jos pasireiškė liepos mėnesį po smarkių liūčių centrinėje ir vakarinėje šalies dalyje.

Tos liūtys sukėlė nuošliaužų ir potvynių, kurie pražudė daugiau nei 200 žmonių ir nuniokojo šalies kraštovaizdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.