Ispanijos vyriausybė sieks panaikinti politikų teisinę neliečiamybę

Ispanijos centro kairiųjų premjeras Pedro Sanchezas žada siekti parlamentarų ir kitų renkamų pareigūnų teisinės neliečiamybės panaikinimo, kad būtų „atkurtas žmonių pasitikėjimas“ politika.

 Ispanijos centro kairiųjų premjeras P.Sanchezas žada siekti parlamentarų ir kitų renkamų pareigūnų teisinės neliečiamybės panaikinimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ispanijos centro kairiųjų premjeras P.Sanchezas žada siekti parlamentarų ir kitų renkamų pareigūnų teisinės neliečiamybės panaikinimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2018, 2:33 PM

P.Sanchezas tai paskelbė per pirmadienio renginį, žymintį 100 dienų nuo to laiko, kai jis nušalino savo konservatyvų pirmtaką. Premjeras tuomet pažadėjo išgyvendinti korupciją ir modernizuoti Ispaniją, bet jo socialistų administracijai trukdė padrikas strategijos formavimas ir įnirtinga opozicija.

Pasiūlymui sudaryti paprastesnes sąlygas teisti politikus reikės parlamento pritarimo, bet socialistai turi tik 84 vietas 350 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

„Viliamės sulaukti (žemųjų parlamento) rūmų paramos, – sakė P.Sanchezas. – Pasiūlysime pavyzdingumo, solidarumo ir empatijos idėją.“

P.Sanchezas paragino opoziciją padėti vykdyti dideles reformas, kurių reikės ateinantį dešimtmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.