Ukrainoje dėl įtariamos juodligės hospitalizuoti penki žmonės

Ukrainos sveikatos ministerija antradienį pranešė, kad penki žmonės buvo hospitalizuoti dėl įtariamos juodligės, kuria jie galėjo užsikrėsti skersdami galvijus.

 Juodligės sporos dirvožemyje gali išsilaikyti iki kelių dešimtmečių ir kelia grėsmę besiganantiems gyvuliams.<br>123rf nuotr.
 Juodligės sporos dirvožemyje gali išsilaikyti iki kelių dešimtmečių ir kelia grėsmę besiganantiems gyvuliams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2018, 9:30 AM, atnaujinta Oct 3, 2018, 9:31 AM

Ministerijos pranešime sakoma, kad minėti asmenys skerdė galvijus pietiniame Odesos regione esančiame Miniailivkos kaime.

Pranešama, kad tame kaime paskelbtas karantinas, o medikai tikrina, ar kiti vietos gyventojai neturėjo kontakto su užsikrėtusiais gyvuliais.

Juodligės sporos dirvožemyje gali išsilaikyti iki kelių dešimtmečių ir kelia grėsmę besiganantiems gyvuliams. Ukrainos pareigūnai per pastarąjį dešimtmetį yra pranešę apie keletą juodligės atvejų, užfiksuotų keliuose šalies regionuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.