Pietų Korėjoje protestuodamas prieš konkurentus susidegino taksi vairuotojas

Pietų Korėjoje pirmadienį susidegino vienas taksi vairuotojas, protestuodamas prieš pavėžėjimo paslaugų, panašių į teikiamas bendrovės „Uber“, įtraukimą į šalies didžiausią susirašinėjimo programėlę.

 Pietų Korėjoje pirmadienį susidegino vienas taksi vairuotojas, protestuodamas prieš pavėžėjimo paslaugų, panašių į teikiamas bendrovės „Uber“, įtraukimą į šalies didžiausią susirašinėjimo programėlę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pietų Korėjoje pirmadienį susidegino vienas taksi vairuotojas, protestuodamas prieš pavėžėjimo paslaugų, panašių į teikiamas bendrovės „Uber“, įtraukimą į šalies didžiausią susirašinėjimo programėlę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2018, 1:19 PM, atnaujinta Dec 10, 2018, 1:20 PM

Pietų Korėjos taksi vairuotojai protestuoja prieš „KakaoTalk“ pasiūlytas pavežėjimo paslaugas, teigdami, kad jos kelia grėsmę jų darbui ir pragyvenimo šaltiniams.

JAV milžinės „Uber“ veikla šioje šalyje yra minimali – ji teikia tik licencijuotų taksi paslaugas. Bendrovė nuo 2015-ųjų priversta nebeteikti savo pagrindinių pavėžėjimo paslaugų dėl vairuotojų priešiškos reakcijos.

Tuo metu „KakaoTalk“ naudoja daugiau kaip 80 proc. pietų korėjiečių, o pastaraisiais mėnesiais dešimtys tūkstančių taksi vairuotojų rengė didžiulius mitingus Seule ir peikė naująją pavėžėjimo platformą, kuri turi būti paleista kitą savaitę.

Pasak policijos ir naujienų agentūros „Yonhap“, konkurentų veiksmais nepatenkintas 57-erių vairuotojas, pavarde Choi, susidegino prie parlamento pastato Seule.

Anksčiau Choi pareiškė kitam taksi vairuotojui, kad nori susideginti „dėl „Kakao“ pavėžėjimo“, vyrą citavo „Yonhap“.

Jis apsipylė kuru sėdėdamas savo automobilyje ir padegė save, informavo policija. Vyras buvo hospitalizuotas, bet po kelių valandų mirė.

Choi vadovavo profesinei sąjungai savo įmonėje Seule.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.