Vakarų Indonezijoje įvyko 6,1 balo žemės drebėjimas

Indonezijos vakarines Mentavajaus salas šeštadienį supurtė gana stiprus 6,1 balo žemės drebėjimas, bet cunamių pavojus nebuvo paskelbtas.

 Indonezija – viena labiausiai stichinių nelaimių niokojamųšalių. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Indonezija – viena labiausiai stichinių nelaimių niokojamųšalių. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2019, 2:08 PM

Šio seisminio smūgio epicentras buvo Mentavajaus salų regione Vakarų Sumatros provincijoje, maždaug už 100 km į pietryčius nuo Tua Pedžato miestelio ir maždaug už 200 km į pietus nuo didelio Padango uostamiesčio, informavo JAV Geologijos tarnyba (USGS). Drebėjimo židinys buvo 10 km gylyje.

Pareigūnai tebevertina drebėjimo poveikį, bet kol kas pranešimų apie žalą arba nukentėjusius žmones negauta.

„Drebėjimas labai stipriai jautėsi Tua Pedžate. Mūsų pareigūnai vis dar vertina poveikį, bet kol kas viskas yra saugu“, – sakė Mentavajaus paieškų ir gelbėjimo agentūros pareigūnas Akmalas, kaip ir daugelis kitų indoneziečių, turintis tik vieną vardą.

Požeminiai smūgiai trumpam buvo sukėlę paniką Padange, esančiame Sumatros vakarinėje pakrantėje.

„Buvo labai baisu. Tai jau antras žemės drebėjimas, kurį šiandien pajutome. Mūsų namas kratėsi, todėl išbėgom į lauką“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo šio miesto gyventoja Ira.

Indonezija – viena labiausiai stichinių nelaimių niokojamų šalių. Ši salų valstybė priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno ugnies žiedui; jame susiduriančios tektoninės plokštės sukelia daug žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

2010 metais Mentavajų nuniokojo daugiau kaip 400 žmonių pražudęs cunamis. Padangas savo ruožtu 2009 metais nukentėjo nuo pražūtingo žemės drebėjimo, pareikalavusio daugiau kaip 1,1 tūkst. gyvybių.

Pernai Sulavesio salą supurtęs žemės drebėjimas sukėlė cunamį, per kurį žuvo apie 2 200 žmonių.

Be to, metų pabaigoje Sundos sąsiaurio viduryje tarp Javos ir Sumatros salų išsiveržęs ugnikalnis pražudė daugiau kaip 400 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.