Afganistane per Talibano atakas žuvo 11 policininkų ir dar 10 žmonių

Talibano kovotojai per naujausias atakas Afganistane nukovė mažiausiai 21 žmogų, įskaitant 11 policininkų, žuvusių talibams šturmuojant kontrolės postą šiaurinėje Baglano provincijoje, antradienį paskelbė vietos pareigūnai.

Dar vienu Talibano taikiniu tapo provyriausybiniai kovotojai iš vieno kaimo šiaurinėje Samangano provincijoje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Dar vienu Talibano taikiniu tapo provyriausybiniai kovotojai iš vieno kaimo šiaurinėje Samangano provincijoje. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 1:32 PM

Apie išpuolius buvo pranešta Talibano atstovams ruošiantis susitikti Maskvoje su žinomais Afganistano veikėjais, tokiais kaip buvęs prezidentas Hamidas Karzai, opozicijos lyderiai ir genčių vyresnieji. Tačiau susitikime nedalyvaus Kabulo vyriausybės pareigūnai.

Pasak Baglano tarybos vadovo Safdero Mohsini, talibams vėlai pirmadienį užpuolus kontrolės poste budėjusius Markazi rajono policininkus, kilo susišaudymas, kuris tęsėsi beveik dvi valandas.

Dar penki pareigūnai buvo sužeisti, o kovotojai spėjo pasiimti visus ginklus ir šaudmenis prieš atvykstant pastiprinimui.

„(Pastiprinimas) atvyko vėlai, atrėmė (ataką) ir sėkmingai užėmė kontrolės postą“, – pridūrė S. Mohsini.

Anksčiau pirmadienį dar vienu Talibano taikiniu tapo provyriausybiniai kovotojai iš vieno kaimo šiaurinėje Samangano provincijoje. Per tą išpuolį Dara Sufo rajone žuvo 10 žmonių, įskaitant vieną moterį, o dar keturi žmonės buvo sužeisti, informavo provincijos gubernatoriaus atstovas Sediqas Azizi.

Jis pridūrė, kad per ataką talibai šaudė į kaimiečius, net į moteris ir vaikus. Kadangi rajonas yra labai atokus, kaimus nuo sukilėlių saugoja vietos kovotojai.

Žiniasklaidai išsiųstuose pareiškimuose Talibanas prisiėmė atsakomybę už abi atakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.