Vaikinas pasidalino itin jautriu pasakojimu apie jo išprievartavimą

Škotas Finlay MacFarlane'as ilgą laiką neigė buvęs išprievartautas. Viskas dėl to, kad jis neprisiminė lemtingojo vakaro – vaikinui į gėrimą buvo įberta narkotikų. Tačiau netyčia sutikęs traukinyje savo prievartautoją, F.MacFarlane sužinojo skaudžią tiesą.

 Prabilti garsiai, apie tai, kas jam nutiko, F.MacFarlane'as nusprendė norėdamas apsaugoti kitus.
 Prabilti garsiai, apie tai, kas jam nutiko, F.MacFarlane'as nusprendė norėdamas apsaugoti kitus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-01 18:51

F.MacFarlane'as buvo išprievartautas prieš septynerius metus, kai jam buvo 18 m. Tačiau apie savo skaudžią patirtį papasakojo tik dabar, rašo BBC.

Vyras tikino, kad ne vienerius metus jis bandė užgniaužti savyje informaciją apie tai, kad buvo išprievartautas, tačiau susitikimas su savo skriaudiku jį privertė viską prisiminti.

„Sutikęs jį tiesiog sustingau“, – prisiminė F.MacFarlane'as.

Lemtingąjį vakarą jis su savo draugais lankėsi klube, kompanija šventė vieno iš draugų gimtadienį. Prieš tai jis tik kartą lankėsi panašioje vietoje ir nė nenutuokė, kokie pavojai jo gali tykoti.

F.MacFarlane'o draugai nuėjo parūkyti, tad prie baro vaikinas liko vienas. Prie jo priėjo nepažįstamas vyras ir pasiūlė pavaišinti gėrimu.

„Maniau, kad tai tėra mandagus gestas“, – pasakojo vyras.

Paskutinis dalykas, kurį prisiminė F.MacFarlane'as yra tai, kad kalbėjosi su nepažįstamuoju. Vėlesnius įvykius jis pamena it per miglą.

Kitą rytą ji atsibudo jausdamasis keistai, jį apėmė panika. Draugai jam papasakojo apie praėjusį vakarą, kiek patys žinojo.

Paaiškėjo, kad vienu metu jis tiesiog dingo iš baro. Draugai ji rado lauke, gulintį ant žemės. Aplink F.MacFarlane'ą buvo sustoję žmonės. Jie ruošėsi iškviesti medikus. Tačiau draugai nusprendė jį tiesiog nuvežti namo.

F.MacFarlane'as suprato, kad kažkas atsitiko, tačiau ant kūno negalėjo rasti prievartavimo žymių. Tačiau vyras pasidarė piktas, pyko ant savo draugų.

Praėjus ne vienam mėnesiui F.MacFarlane'as važiavo traukiniu ir pamatė jame vyrą, pavaišinusį jį gėrimu bare. Vyras atsisėdo šalia nepažįstamojo.

Šis ėmė rašyti telefone žinute ir netrukus parodė ją F.MacFarlane'ui. Nepažįstamasis papasakojo žinutėje viską, kas vyko lemtingąjį vakarą.

„Tai buvo patvirtinimas. Nebuvo jokių abejonių. Tą naktį buvau išprievartautas. Norėjau išlipti iš traukinio, tačiau negalėjau pajudėti“, – pasakojo F.MacFarlane'as.

Po kurio laiko vyras vis dėlto išlipo iš traukinio ir nuskubėjo namo.

„Grįžęs namo verkiau. Buvau visiškai sužlugdytas“, – pasakojo F.MacFarlane'as.

Kai buvo išprievartautas, jam buvo 18 metų. F.MacFarlane'as dar nebuvo turėjęs rimtų santykių ir niekad nebuvo užsiminęs apie tai, kad yra homoseksualus.

Vyras tapo uždaras, jam buvo sunku bendrauti su žmonėmis, naktimis jis ėmė sapnuoti košmarus.

Visuomet buvau charizmatiškas, linksmas žmogus. Tačiau jaučiau, kad viso to netekau. Nekontroliavau savęs, negalėjau sukontroliuoti to, kaip reaguosiu į žodžius ar veiksmus“, – sakė F.MacFarlane'as.

Galiausiai vyras nusprendė išvažiuoti iš Edinburo į Londoną, kur įstojo į dramos mokyklą.

Nors praėjo beveik septyneri metai, jis iki šiol kovoja su tuo, kas jam nutiko.

Prabilti garsiai, apie tai, kas jam nutiko, F.MacFarlane'as nusprendė norėdamas apsaugoti kitus. Prievartos aukos neretai nusprendžia nesikreipti į policiją. Vyrai, tapę prievartos aukomis, tai daro itin retai. Į policiją nesikreipė ir pats F.MacFarlane'as. Vyras prisipažino bijojęs pasmerkimo.

 

„Galiausiai nusprendžiau, kad laikas pripažinti tai, kas man atsitiko ir prabilti apie tai. Galbūt taip išgelbėsiu kitą nuo tokio paties likimo“, – teigė F.MacFarlane'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.