Egipto prezidentą kritikavę aktoriai pašalinti iš profesinės sąjungos

Egipto aktorių profesinė sąjunga pašalino du savo narius, dalyvavusius trumpoje spaudos konferencijoje Vašingtone dėl siūlomų konstitucijos pakeitimų, kurie sudarytų sąlygas prezidentui Abdeliui Fattah el Sissi išplėsti savo įgaliojimus.

Egipto prezidentas Abdelis Fattah el Sissi.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Egipto prezidentas Abdelis Fattah el Sissi.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 1:53 PM

Profesinė sąjunga antradienį apkaltino Khaledą Abol Nagą ir Amrą Wakedą valstybės išdavyste. Abu aktoriai, kurie vaidino amerikiečių ir Artimųjų Rytų filmuose bei serialuose, gyvena Jungtinėse Valstijose.

Jie prisidėjo prie Atstovų Rūmų nario demokrato Tomo Malinowski ir kitų, šią savaitę dalyvavusių spaudos konferencijoje dėl siūlomų Egipto konstitucijos pataisų, su kuriomis dar labiau būtų įtvirtintas kariškių vaidmuo politikoje, o A.F.el Sissi potencialiai valdžioje galėtų likti iki 2034 metų.

Pasiūlymų kritikai sako, kad Egiptas, kur prieš aštuonerius metus per demokratijos šalininkų sukilimą buvo nuverstas ilgametis prezidentas Hosni Mubarakas, ritasi atgal į autoritarizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.