Ukrainos generalinis prokuroras: „P. Porošenka yra pasirengęs duoti parodymus dėl Maidano“

Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka antradienį pareiškė, kad prezidentas Petro Porošenka yra pasiruošęs duoti parodymus dėl 2013–2014 metų įvykių bet kada, kai neturės numatęs oficialių renginių, tik tyrėjams reikėtų su juo suderinti apklausų laiką.

Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka antradienį pareiškė, kad prezidentas Petro Porošenka yra pasiruošęs duoti parodymus dėl 2013–2014 metų įvykių bet kada, kai neturės numatęs oficialių renginių, tik tyrėjams reikėtų su juo suderinti apklausų laiką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka antradienį pareiškė, kad prezidentas Petro Porošenka yra pasiruošęs duoti parodymus dėl 2013–2014 metų įvykių bet kada, kai neturės numatęs oficialių renginių, tik tyrėjams reikėtų su juo suderinti apklausų laiką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2019, 3:43 PM

„Prezidento poziciją aš žinau: jis yra pasirengęs dar kartą pakartoti savo parodymus apie Maidano įvykius, kuriuose dalyvavo ir kurie jam yra žinomi. Jeigu tai padės (Generalinės prokuratūros specialiųjų tyrimų valdybos vadovui Serhijui) Horbatiukui pagaliau, penktais tyrimo metais, užbaigti bylas, kurių laukia visuomenė, tai prezidentas dar kartą duos parodymus, kurių reikalauja tyrėjai“, – sakė J. Lucenka žurnalistams.

„Atsižvelgiant į valstybės vadovo statusą, tyrėjai turėtų su juo suderinti grafiką. Žinau, kad prezidentas yra pasiruošęs tai padaryti bet kada, pradedant šia diena, tačiau tik tuo metu, kai neturės (suplanavęs) oficialių renginių. Tai yra akivaizdu“, – pridūrė generalinis prokuroras.

Jis taip pat priminė, kad tyrėjai jau kartą buvo apklausę P. Porošenką 2018 metais prezidento administracijos teritorijoje.

„Kodėl jie nepaėmė jo parašo (po apklausos protokolu), man tai yra mįslė. Kodėl Horbatiukas tai prisiminė po metų – man nėra mįslė, nes jis taip nesveikai reaguoja į valstybės vadovo kritiką ir tokiu administraciniu keliu nori jam „atsidėkoti“... Todėl man atrodo, kad Horbatiukas šiuo atveju tiesiog pataikauja savo ego, o ne siekia teisingumo. Sutikite, kad po metų prisiminti, jog protokolas liko nepasirašytas, neatrodo labai gerai“, – pridūrė J. Lucenka.

Antradienį P. Porošenka neatvyko į apklausą Generalinėje prokuratūroje, kur turėjo pasirodyti 10 val. duoti parodymų dėl „Euromaidano“.

„Deja, kaip matote, liudytojas į apklausą neatvyko. Su tyrėjais niekas nesusisiekė, nepranešė apie neatvykimo priežasties, nepateikė prašymo perkelti apklausą“, – S. Horbatiukas sakė antradienį žurnalistams Kijeve.

Pasak jo, 2016 metų lapkritį P. Porošenka davė papildomų parodymų, kurių nebuvo pirmosios apklausos metu, ir per dvejus metus nepasirašė pirmosios apklausos protokolo.

„Tada jis skubėjo ir nepasirašė. Pažadėjo, kad pasirašys rytoj. Mes ne kartą jam priminėme, bet jis taip ir nepasirodė. Kviesime dar kartą“, – sakė S. Horbatiukas.

Gegužės 7 dienos rytą P. Porošenka dalyvavo Aukščiausiojo Teismo teisėjų priesaikos davimo ceremonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.