Baltarusijoje įvykdyta dar viena mirties bausmė

Baltarusijoje įvykdyta mirties bausmė Aliaksandrui Žilnikovui, nuteistam už trijų žmonių nužudymą. Apie tai žmogaus teisių gynėjus informavo nuteistojo artimieji.

 Baltarusija yra paskutinė Europos valstybė, kur tebetaikoma mirties bausmė. Ji įvykdoma sušaudant.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Baltarusija yra paskutinė Europos valstybė, kur tebetaikoma mirties bausmė. Ji įvykdoma sušaudant.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2019, 4:06 PM, atnaujinta Jun 13, 2019, 4:35 PM

„Kol kas nežinomas kito bylos dalyvio Viačeslavo Sucharkos likimas. Tačiau praktika rodo, kad nuteistiesiems vienoje byloje bausmės vykdomos tuo pat metu“, – savo tinklalapyje skelbia Baltarusijoje neregistruotas žmogaus teisių centras „Vesna“, kurį cituoja naujienų agentūra „Interfax“.

A.Žilnikovas ir V.Sucharka 2015 m. buvo sulaikyti Minske dėl įtarimų nužudžius vyrą ir moterį. Jaunuoliai buvo rasti subadyti peiliais viename Minsko bute.

Tyrėjai nustatė, kad žudikus pasamdė nužudyto vyro artima draugė Alina Šulganova. Ji suplanavo nusikaltimą iš keršto naujajai draugo mylimajai. Tačiau užsakovė neprašė žudyti varžovės, o tik „pasiųsti“ ją į ligoninę kelioms savaitėms. Moteris tikėjosi atnaujinti santykius su buvusiu draugu.

Pasirodo, vykdytojai persistengė ir nužudė abu jaunuolius. Vyrui peiliu buvo smogta maždaug 50 kartų, moteriai – apie 30.

Atliekant tyrimą paaiškėjo, kad A.Žilnikovas ir V.Sucharka susiję su dar viena žmogžudyste.

Teismas vyrams skyrė mirties bausmę, o užsakovei – 12 metų kalėjimo.

Baltarusija yra paskutinė Europos valstybė, kur tebetaikoma mirties bausmė. Ji įvykdoma sušaudant ir skiriama kaip išskirtinė priemonė už itin sunkius nusikaltimus.

Myriop nuteistų asmenų artimieji nėra apie tai informuojami, jiems nėra leidžiama atsisveikinti su šeimos nariais. Nuteistųjų kūnai negrąžinami giminaičiams, o jų palaidojimo vieta neskelbiama.

Pernai Baltarusijos teismai skyrė dvi mirties bausmes, o dar keturios, skirtos anksčiau, buvo įvykdytos. Šiemet mirties nuosprendį išgirdo vienas žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.