JAV įvykdyta 1500-oji mirties bausmė, eilės laukia dar dešimtys kalinių

Pavežėją nužudžiusiam amerikiečiui Marionui Wilsonui jaunesniajam ketvirtadienį Džordžijos valstijos kalėjime buvo suleista mirtina injekcija. Kaip skelbia televizija CCN, tai jau 1500-oji egzekucija, įvykdyta Jungtinėse Valstijose nuo 1976-ųjų, kai buvo sugrąžinta mirties bausmė.

 Teismas pripažino M.Wilsoną kaltu dėl žmogžudystės sunkinančiomis aplinkybėmis, ginkluoto apiplėšimo, automobilio vagystės ir dar kelių nusikaltimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Teismas pripažino M.Wilsoną kaltu dėl žmogžudystės sunkinančiomis aplinkybėmis, ginkluoto apiplėšimo, automobilio vagystės ir dar kelių nusikaltimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-21 13:26

M.Wilsonas jaunesnysis buvo nuteistas 1997 m. už žmogžudystę Džordžijos valstijos sostinėje Atlantoje. Donovanas Corey Parksas buvo rastas nužudytas gatvėje po to, kai pavežėjo M.Wilsoną ir dar vieną vyrą iš parduotuvės „Walmart“.

D.C.Parksas parduotuvėje nusipirko kačių maisto, o išėjus automobilių stovėjimo aikštelėje prie jo priėjo du vyrai ir paprašė pavežėti.

Teismas pripažino M.Wilsoną kaltu dėl žmogžudystės sunkinančiomis aplinkybėmis, ginkluoto apiplėšimo, automobilio vagystės ir dar kelių nusikaltimų.

Valstijos malonės komisija trečiadienį apsvarstė M.Wilsono prašymą suteikti jam malonę, bet jį atmetė. Anksčiau nuteistojo prašymą atidėti egzekuciją atmetė Aukščiausiasis teismas.

Prieš mirtiną injekciją M.Wilsonas paprašė picos, viščiukų sparnelių su aštriu padažu, ledų, obuolių pyrago ir vynuogių sulčių.

Džordžijos valstijoje šiuo metu mirties bausmės laukia dar 48 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?