Volodymyras Zelenskis pasiūlė susitikti Vladimirui Putinui: Kremlius jau sureagavo

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, raginamas visuomenės sureaguoti į Kremliui palankios žiniasklaidos rengiamą teletiltą su Ukraina, pavadinimu „Reikia pasikalbėti“, pasitarti pakvietė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. 

 V.Zelenskis pakvietė susitikti Rusijos prezidentą. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 V.Zelenskis pakvietė susitikti Rusijos prezidentą. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 V.Putinas sulaukė V.Zelenskio pasiūlymo susitikti. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V.Putinas sulaukė V.Zelenskio pasiūlymo susitikti. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 1:11 PM, atnaujinta Jul 8, 2019, 5:58 PM

„Noriu kreiptis į Rusijos prezidentą V.Putiną. Reikia pasikalbėti? Reikia. Aptarsime, kieno Krymas, ko nėra Donbase. Siūlau tokią kompaniją: JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. Vieta? Manau, Aliaksandras Grigorivičius Lukašenka mielai mus priims Minske“, – pareiškė V.Zelenskis. 

Jis pridūrė, kad Ukraina neatsisako nuo pokalbių, bet kokių diplomatinių konflikto sprendimo formatų. 

„Juk reikia pasikalbėti? Reikia“, – pranešė V.Zelenskis. 

Kremlius pažadėjo išstudijuoti šį pasiūlymą. „Tai nauja iniciatyva. Žinoma, ji bus išstudijuota“, – žurnalistams sakė V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka palaiko Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio siūlymą Minske surengti tarptautinį susitikimą dėl Donbaso, pranešė prezidentūros spaudos tarnyba.

„Mūsų prezidentas visiškai palaiko Volodymyro Zelenskio pasiūlymą. Ši pozicija nesikeičia, ir jos esmė – kad negalima vieniems į kitus žiūrėti pro ginklų taikiklius, reikia sėstis ir spręsti problemas, kurių nemažai prisikaupė“, – sakoma Baltarusijos prezidentūros pranešime.

„Kalbant apie jau paskelbtą pasiūlymą dėl susitikimo dalyvių, visi tikrai prisimena, ir mūsų šalies prezidentas ne kartą sakė, kad „šią problemą reikia spręsti mums – trims slavų šalims. Ne europiečiams, ne amerikiečiams, o būtent mums, kad ji nebūtų įšaldyta kaip kituose karštuose posovietinės erdvės taškuose“, – nurodoma jame.

„Kadangi tokiu formatu išspręsti problemos nepavyksta, ir viena iš konflikto šalių – šiuo atveju Ukraina – reikalauja ir siūlo, kad dalyvautų ir kiti veikėjai, mes palaikome ir tokį formatą“, – sakė prezidentūra.

Kalbant apie būsimo susitikimo vietą prezidentūra nurodė, kad „šiuo klausimu negali būti dviejų nuomonių“.

„Karas – prie mūsų slenksčio, o Minskas visada laikė ir laiko garbės reikalu suteikti vietą taikioms iniciatyvoms ir deryboms“, – nurodoma pranešime.

Sekmadienio vakarą propagandinio Kremliaus televizijos kanalo „Rosija 24“ eteryje buvo paskelbta apie tai, kad ateinantį penktadienį bus surengtas teletiltas tarp šio jo ir Ukrainos televizijos kanalo „NewsOne“. Tai sukėlė didelį Ukrainos visuomenės pasipiktinimą.

Apie planuojamą surengti dviejų valandų trukmės teletiltą, pavadinimu „Reikia pasikalbėti“, Rusijos televizijos ekranuose pranešė ne kas kitas, o vienas pagrindinių Kremliaus propagandistų Dmitrijus Kiseliovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.