ES vėl ragina Baltarusiją atsisakyti mirties bausmės

Baltarusijos Vitebsko apygardos teismui pasmerkus myriop vieną asmenį, nuteistą už dvigubą žmogžudystę, Europos Sąjungos diplomatijos vadovės Federicos Mogherini (Federikos Mogerini) atstovė Maja Kocijančič antradienį vėl paragino Minską atsisakyti mirties bausmės.

 Federica Mogherini.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Federica Mogherini.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-30 22:16, atnaujinta 2019-07-30 22:17

Baltarusija – vienintelė valstybė visoje Europoje, kur iki šiol atliekamos egzekucijos žmonėms. Mirties bausmė neatgraso nuo nusikaltimų, ir bet kokios klaidos tampa negrįžtamos. Tai – žiauri, nežmogiška ir žeminanti orumą bausmė ir teisės į gyvybę, įtvirtintos Visuotinėje žmogaus teisių deklaracijoje, pažeidimas“, – paskelbė M. Kocijančič.

Jos pareiškime taip pat sakoma, kad „Europos Sąjunga reiškia nuoširdžią užuojautą aukų šeimoms ir draugams“.

ES diplomatijos vadovės atstovės pareiškime pabrėžiama, kad, Briuselio įsitikinimu, pirmas teigiamas Minsko žingsnis mirties bausmės atšaukimo link būtų sušvelninti paskelbtus mirties nuosprendžius ir įvesti egzekucijų moratoriumą.

„Realūs Baltarusijos žingsniai, žengti siekiant gerbti visuotines žmogaus teises, taip pat ir dėl mirties bausmės, tebėra svarbiausi formuojant būsimą ES politiką šios šalies atžvilgiu“, – sakoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.