Ukrainoje padegtas buvusios centrinio banko vadovės namas

Ukrainos sostinės pakraštyje iki pamatų sudegė buvusios šalies centrinio banko vadovės Valerijos Hontariovos namas; tai jau trečias incidentas, susijęs su šia bankininke.

 Policijos antradienio pranešime sakoma, kad pareigūnai tiria įtariamą V. Hontariovos namo padegimą Kijevo priemiestyje vėlų pirmadienio vakarą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Policijos antradienio pranešime sakoma, kad pareigūnai tiria įtariamą V. Hontariovos namo padegimą Kijevo priemiestyje vėlų pirmadienio vakarą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 3:04 PM

Policijos antradienio pranešime sakoma, kad pareigūnai tiria įtariamą V. Hontariovos namo padegimą Kijevo priemiestyje vėlų pirmadienio vakarą.

V. Hontariova sakė sulaukusi grasinimų iš vieno Ukrainos oligarcho Ihorio Kolomojskio, netekusio savo banko „ProvatBank“. Šis bankas buvo vyriausybės nacionalizuotas 2016 metais, vadovaujant V. Hontariovai.

Šiuo metu  Londono ekonomikos ir politikos mokslų mokyklos Tarptautinių santykių institute dirbančią V. Hontariova rugpjūčio pabaigoje partrenkė automobilis, o dar anksčiau tą patį mėnesį buvo padegtas jos marčios vardu registruotas automobilis.

I. Kolomojskis, anksčiau viešai žadėjęs nusiųsti lėktuvą į Londoną ir parskraidinti V. Hontariovą namo, neigia kaip nors prisidėjęs prie šių incidentų. Jis tvirtina, kad jo komentaras interviu apie „pagalbą“ V. Hontariovai sugrįžti namo nebuvo grasinimas. 

Tuo metu Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio atstovė spaudai Julija Mendel antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad prezidentas „tikisi, jog atitinkamos agentūros kuo greičiau ištirs šią provokaciją“.

Pasak J. Mendel, šio padegimo tyrimas turėtų būti prioritetas teisėtvarkos institucijoms.

Prieš tapdamas prezidentu buvęs komikas V. Zelenskis per savo aktorystės karjerą yra turėjęs darbinių reikalų su I. Kolomojskio žiniasklaidos bendrove.

Redaktorius: Raimondas Čiuplys

redakcija@bns.lt, Užsienio naujienų skyrius 171537

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.