ES diplomatijos vadovė F. Mogherini aplankys Baltarusiją

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini spalio 4–5 dienomis lankysis Minske, pranešė Baltarusijos užsienio santykių tarybos „Minsko dialogas“ įkūrėjas ir direktorius Jevgenijus Preigermanas. 

 Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini spalio 4–5 dienomis lankysis Minske.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini spalio 4–5 dienomis lankysis Minske.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2019, 4:36 PM

„Šią savaitę, penktadienį ir šeštadienį, įvyks aukšto lygio vizitas, skirtas „Rytų partnerystės“ temai. Europos Sąjungos delegacijai vadovaus ponia Mogherini“, – informavo J. Preigermanas.

Kaip pranešta anksčiau, Minske spalio 4–5 dienomis įvyks aukšto lygio susitikimas, organizuojamas pagal ES projektą „Rytų partnerystė“.

Europos Komisija pranešė, kad F. Mogherini spalio 4 dieną susitiks su Baltarusijos ministru pirmininku Sergejumi Rumu. Derybose numatyta apsvarstyti 20 dokumentų, susijusių su „Rytų partnerystės“ veikla 2020 metais.

Spalio 5 dieną numatytas Europos diplomatijos vadovės susitikimas su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka. Ji taip pat dalyvaus aukšto lygio susitikime dėl „Rytų partnerystės“ ateities, bus viena šio susitikimo pirmininkų, nurodė Briuselis.

Anksčiau buvo skelbta, kad dalyvaujant F. Mogherini Baltarusija ir Europos Sąjunga gali pasirašyti vizų režimo susitarimo ir readmisijos susitarimus.

Baltarusijos prezidentas rugsėjo 23 d. patvirtino jau paruoštus susitarimų projektus.

„Rytų partnerystė“ yra 2009 metais įsteigta Europos Sąjungos iniciatyva, nukreipta į tvirtesnių santykių užmezgimą su šešiomis Bendrijos kaimynėmis: Armėnija, Azerbaidžanu, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.