Briuselis: „Jungtinės Karalystės prašymas atidėti „Brexit“ svarstomas“

Faktas, kad Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas nepasirašė laiško su prašymu trims mėnesiams atidėti „Brexit“ terminą, neturi poveikio jo teisėtumui, ir Europos Sąjunga šį prašymą svarsto, pirmadienį pareiškė Europos Komisija.    

  ES jau pradėjo praėjusią savaitę su B. Johnsonu pasiekto „Brexit“ susitarimo ratifikavimo procesą.  <br> Sipa Press/Scanpix nuotr.
  ES jau pradėjo praėjusią savaitę su B. Johnsonu pasiekto „Brexit“ susitarimo ratifikavimo procesą.  <br> Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2019, 3:05 PM

Britų politikams toliau kivirčijantis dėl „Brexit“, B. Johnsonas buvo parlamento priverstas prašyti trims mėnesiams atidėti spalio 31-ąją numatytą šalies išstojimą iš ES.  

B. Johnsonas šeštadienį vėlai vakare nusiuntė Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui nepasirašytą laišką ir antrą žinutę, kad nepritaria atidėjimui. 

EK atstovė Mina Andrejeva pirmadienį sakė, kad „pirmininkas D. Tuskas patvirtino šeštadienį gavęs prašymą dėl atidėjimo ir, kaip pats nurodė, šiuo metu konsultuojasi su 27 ES narėmis“. 

Pasak M. Andrejevos, ES jau pradėjo praėjusią savaitę su B. Johnsonu pasiekto „Brexit“ susitarimo ratifikavimo procesą.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.