JAV nusiųs papildomų karinių išteklių Sirijos naftos telkiniams saugoti

JAV gynybos departamentas ketvirtadienį paskelbė planuojantis didinti savo pajėgumus Sirijos šiaurės rytų pakraštyje, kad ten esančių naftos telkinių negalėtų atkovoti potencialiai atsigausianti „Islamo valstybė“ (IV).

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad amerikiečių kariai ir toliau saugos Sirijos naftos telkinius nuo šio džihadistų judėjimo kovotojų.<br> Reuters/Scampix nuotr.
 JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad amerikiečių kariai ir toliau saugos Sirijos naftos telkinius nuo šio džihadistų judėjimo kovotojų.<br> Reuters/Scampix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-25 08:39

„JAV yra įsipareigojusios sustiprinti savo pozicijas – koordinuodamos [veiksmus] su mūsų partneriais SDF (kurdų dominuojamomis Sirijos demokratinėmis jėgomis) – Sirijos šiaurės rytuose papildomais kariniais ištekliais, kad neleistų tiems naftos telkiniams vėl atsidurti ISIS (IV) ar kitų destabilizuojančių veikėjų rankose“, – sakoma vieno gynybos pareigūno pareiškime.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad amerikiečių kariai ir toliau saugos Sirijos naftos telkinius nuo šio džihadistų judėjimo kovotojų.

„Niekada neleisime persitvarkiusiems IV kovotojams atkovoti šių telkinių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pridūrė D. Trumpas.

Pentagono vadovas Markas Esperis anksčiau kalbėjo apie galimybę palikti Sirijos šiaurės rytuose negausias amerikiečių pajėgas, kurios saugotų naftos telkinius ir kovotų su likusiais džihadistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.