Rytų Ukrainoje tęsiasi pajėgų atitraukimas

Penktadienį iš vieno regiono Rytų Ukrainoje galutinai atitraukiamos Ukrainos ir Kremliaus remiamų separatistų pajėgos. Tai paskutinis pajėgų atitraukimo etapas iki aukšto lygio viršūnių susitikimo su Rusija.

 ​Penktadienį iš vieno regiono Rytų Ukrainoje galutinai atitraukiamos Ukrainos ir Kremliaus remiamų separatistų pajėgos. Tai paskutinis pajėgų atitraukimo etapas iki aukšto lygio viršūnių susitikimo su Rusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Penktadienį iš vieno regiono Rytų Ukrainoje galutinai atitraukiamos Ukrainos ir Kremliaus remiamų separatistų pajėgos. Tai paskutinis pajėgų atitraukimo etapas iki aukšto lygio viršūnių susitikimo su Rusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2019, 9:17 AM

Ilgai lauktas žingsnis yra išankstinė sąlyga pirmosioms tiesioginėms Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio deryboms pradėti. Viršūnių susitikimui, kurio laikas dar nenumatytas, tarpininkautų Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Jeigu nebus pažeidinėjamas susitarimas nutraukti ugnį, atitraukimas turėtų prasidėti maždaug vidurdienį – Donecko regione, tarp Petrivskės kaimo separatistų kontroliuojamoje zonoje ir Bogdanivkos Kijevo kontroliuojamoje teritorijoje, AFP reporteriams sakė Ukrainos karinių pajėgų atstovas Andrijus Agejevas.

Tačiau įtampa tarp abiejų pusių išlieka – ketvirtadienį Donecko regione žuvo vienas Kijevo karys, nors incidentas įvyko ne kariuomenės išvedimo zonoje.

Abi kariaujančios pusės panašius kariuomenės atitraukimus vykdė birželį ir spalį.

Karinių pajėgų atitraukimas bus „paskutinė sąlyga“, kurią reikia įvykdyti prieš rengiant keturių šalių viršūnių susitikimą, šią savaitę teigė Ukrainos užsienio reikalų ministras Vadimas Prysatiko.

Jis vylėsi, kad pirmasis tokio aukšto lygio susitikimas nuo 2016 metų Paryžiuje galėtų įvykti jau lapkritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.