Rusijos teismas patvirtino arešto pratęsimą šnipinėjimu kaltinamam amerikiečiui

Maskvos teismas antradienį teisėtu pripažino sprendimą iki gruodžio pabaigos pratęsti areštą amerikiečiui Paului Whelanui, Rusijoje kaltinamam šnipinėjimui, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

 Maskvos teismas antradienį teisėtu pripažino sprendimą iki gruodžio pabaigos pratęsti areštą amerikiečiui Paului Whelanui, Rusijoje kaltinamam šnipinėjimui, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Maskvos teismas antradienį teisėtu pripažino sprendimą iki gruodžio pabaigos pratęsti areštą amerikiečiui Paului Whelanui, Rusijoje kaltinamam šnipinėjimui, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2019, 4:09 PM

Žemesnės instancijos „teismo nutartį palikti nepakeistą, apeliacinio skundo – netenkinti“, nurodoma teisėjų sprendime.

49 metų P. Whelanas, kuris taip pat turi Airijos, Kanados ir Didžiosios Britanijos pilietybes, buvo suimtas praėjusių metų gruodį už įtariamą valstybės paslapčių rinkimą. Rusijoje už šnipinėjimą jam gali būti skirta įkalinimo iki 20 metų bausmė.

Amerikiečio advokatai prašė teisėjų nebepratęsti jam arešto ir skirti jam švelnesnę kardomąją priemonę – namų areštą ar lygtinį paleidimą.

Vėliausias teismo posėdis vyko už uždarų durų, nes P. Whelano byla yra įslaptinta.

Tyrėjai kaltina P. Whelaną šnipinėjus amerikiečių specialiosioms tarnyboms. Pas užsienietį rastame atmintuke buvo aptikta Rusijos valstybinėmis paslaptimis laikomos informacijos.

Tačiau amerikiečio advokatas Vladimiras Žerebenkovas sakė, kad P. Whelanas galvojo, jog atmintuke buvo jo asmeniniai duomenys apie ankstesnius apsilankymus Rusijoje, nors su dokumentų turiniu jis iki arešto nebuvo spėjęs susipažinti.

Jo brolis Davidas pareiškė, kad P. Whelanas į Maskvą atvyko gavęs kvietimą į vestuves.

Pats suimtasis savo kaltės nepripažįsta. Iškeltą bylą jis laiko provokacija ir „absurdišku politiniu pagrobimu“.

Ikiteisminis bylos tyrimas jau baigtas. P. Whelanas ir jo advokatai turėtų susipažinti su visa bylos medžiaga iki šių metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.