Indonezijos Papua provinciją supurtė stiprus žemės drebėjimas

Indonezijos rytinę Papua provinciją šeštadienį supurtė stiprus žemės drebėjimas, kurio židinys buvo negiliai, pranešė JAV seismologai.

 ​Indonezijos rytinę Papua provinciją šeštadienį supurtė stiprus žemės drebėjimas, kurio židinys buvo negiliai, pranešė JAV seismologai.<br>Imago/Scanpix nuotr.
 ​Indonezijos rytinę Papua provinciją šeštadienį supurtė stiprus žemės drebėjimas, kurio židinys buvo negiliai, pranešė JAV seismologai.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2019, 3:03 PM, atnaujinta Nov 23, 2019, 3:04 PM

Kol kas negauta jokių pranešimų apie drebėjimo padarytą žalą arba nukentėjusius žmones.

JAV Geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, 21 val. 11 min. vietos (14 val. 11 min. Lietuvos) laiku įvykusio 6,1 balo žemės drebėjimo židinys buvo tik 10 km gylyje. Tokie seklūs požeminiai smūgiai paviršiuje paprastai padaro daugiau žalos, nors jų poveikio sritis būna mažesnė.

Prieš pat pagrindinį smūgį ir tuojau po jo buvo užfiksuota silpnesnių, kurių stiprumas buvo daugiau kaip 5 balai, pranešė USGS.

Indonezija, turinti daugiau kaip 260 mln. gyventojų yra seismiškai aktyvi salų valstybė, patenkanti į vadinamąjį Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“, kur taip pat įvyksta daug ugnikalnių išsiveržimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.