Atsakomybę dėl dešimtis gyvybių Somalyje nusinešusio išpuolio prisiėmė grupuotė „Al-Shabaab“

Radikali islamo grupuotė „Al-Shabaab“ prisiėmė atsakomybę už dešimčių žmonių gyvybes nusinešusį išpuolį Somalio sostinėje Mogadišu. Tai garso įraše paskelbė jos atstovas Ali Mohamudas Rage‘as. Atakos taikinys buvo du turkų inžinieriai ir jų asmens sargybiniai – jie žuvo. Somalio žinybų duomenimis, žuvusiųjų yra mažiausiai 83, 20 žmonių laikomi dingusiais.

​Radikali islamo grupuotė „Al-Shabaab“ prisiėmė atsakomybę už dešimčių žmonių gyvybes nusinešusį išpuolį Somalio sostinėje Mogadišu. Tai garso įraše paskelbė jos atstovas Ali Mohamudas Rage‘as. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Radikali islamo grupuotė „Al-Shabaab“ prisiėmė atsakomybę už dešimčių žmonių gyvybes nusinešusį išpuolį Somalio sostinėje Mogadišu. Tai garso įraše paskelbė jos atstovas Ali Mohamudas Rage‘as. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-31 09:21

Pirmą kartą „Al-Shabaab“ atsiprašė civilių aukų artimųjų. „Mes tikrai apgailestaujame dėl nuostolių, kuriuos sukėlėme mūsų musulmoniškai Somalio visuomenei“, – sakė A. M. Rage‘as. „Mes reiškiame užuojautą musulmonas, kurie neteko gyvybės, buvo sužeisti arba prarado savo turtą“, – pridūrė jis. Tačiau išpuolį atstovas vadino „reikalingu kovoje su valstybe ir jos užsienio rėmėjais“.

Užminuotas automobilis šeštadienio rytą buvo detonuotas judrioje sankryžoje Mogadišu pietvakariuose netoli saugumo pajėgų kontrolės punkto. Išpuolio metu per rytinį piką sankryžoje buvo daug žmonių, tarp jų – moksleivių ir studentų. Tarp žuvusiųjų yra du Turkijos piliečiai.

Po išpuolio JAV iš dronų atakavo teroristų taikinius. Ataka buvo suderinta su Somalio vyriausybe. Per ataką žuvo keturi teroristai, tarp jų – aukštas grupuotės vadas.

„Shabaab“ turi nuo 5 iki 9 000 kovotojų. Nors ji nuo 2011-ųjų prarado daug buvusių savo bastionų, iki dabar išlieka didžiausia grėsme taikai Somalyje. Grupuotė kalinama ir dėl kruviniausios atakos šalies istorijoje, per kurią 2017 metų spalį žuvo daugiau kaip 500 žmonių. Iki šiol „Shabaab“ atsakomybės dėl jos neprisiėmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.