H. Rouhanis teigia, kad už katastrofą atsakingi žmonės turėtų būti nubausti, paskelbta apie kelių asmenų suėmimą

Irano prezidentas Hassanas Rouhanis antradienį pareiškė, kad visi už Ukrainos lėktuvo numušimą atsakingi asmenys turėtų būti nubausti.

​Irano prezidentas Hassanas Rouhanis antradienį pareiškė, kad visi už Ukrainos lėktuvo numušimą atsakingi asmenys turėtų būti nubausti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Irano prezidentas Hassanas Rouhanis antradienį pareiškė, kad visi už Ukrainos lėktuvo numušimą atsakingi asmenys turėtų būti nubausti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elzbieta Reivytytė

Jan 14, 2020, 10:38 AM, atnaujinta Jan 14, 2020, 11:58 AM

„Tie, kas buvo kalti arba aplaidūs, turės atsakyti (už savo veiksmus), tai šio incidento atveju labai svarbu mūsų žmonėms, – sakė H. Rouhanis, o jo kalbą transliavo Irano televizija. – Visi, kurie yra baustini, turės būti nubausti“.

„Teisėsaugos atstovai turi suformuoti specialų teismą, kuriame dalyvautų aukšto lygio teisėjai ir dešimtys ekspertų...Tai stebės visas pasaulis“, – teigė Irano prezidentas.

Praėjusį trečiadienį Irano raketa numušė Ukrainos keleivinį lėktuvą, jam vos spėjus pakilti iš Teherano oro uosto. Incidento metu žuvo visi 176 lėktuvu skridę keleiviai ir įgula.

Iranas keletą dienų neigė JAV žvalgybos informacija paremtus Vakarų šalių kaltinimus, kad lėktuvą numušusi raketa, tačiau šeštadienį Teheranas galiausiai patvirtino šią versiją.

Vakarų šalys spaudžia Iraną užtikrinti išsamų ir skaidrų tyrimą. Pirmadienį internete paviešinti vaizdo įrašai iš Irano rodo, kad šalies gyventojai į gatves renkasi jau trečią dieną iš eilės, dauguma protestuotojų skanduoja prieš Teheraną nukreiptus šūkius.

Irane, oficialiais duomenimis, dėl savo vaidmens numušant Ukrainos keleivinį lėktuvą suimti keli asmenys. Tai antradienį pareiškė teisėsaugos atstovas Gholamhosseinas Esmailis, tačiau detalių nepateikė, informuoja agentūra „Reuters“.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.