Kraupus įvykis Lenkijoje: alkanos kiaulės suėdė savo šeimininką

Lenkijos teisėsaugininkai tvirtina, kad pirmą kartą tenka tirti istoriją, kurioje kiaulės sudraskė ir suėdė savo šeimininką. Ši kraupi nelaimė nutiko mažoje gyvenvietėje netoli Vroclavo.

Pensininką policija rado prie šulinio, jo kūnas buvo apgraužtas iki kaulų – pasidarbavo kiaulės.<br>„123rf.com“ nuotr.
Pensininką policija rado prie šulinio, jo kūnas buvo apgraužtas iki kaulų – pasidarbavo kiaulės.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Jan 20, 2020, 9:45 AM

71 metų vienišas ūkininkas, kiaulėms leidęs laisvai ganytis po savo kiemą, buvo rastas negyvas šalia šulinio. Iš pensininko tebuvo likę vien didieji kaulai, nes kiaulės savo šeimininką sudraskė į skutelius ir suėdė visą.

Prokurorė Magdalena Serafin, tirianti bylą, teigia, kad nustatyti tikslių tragedijos aplinkybių bus neįmanoma, nes iš aukos kūno mažai kas liko, o liudininkų nėra.

Suėdė jau nebegyvą?

Pensininko kaimynai spėja, kad ūkininką, sėmusį iš šulinio vandenį, galėjo ištikti infarktas, o išbadėjusios kiaulės sąmonės netekusį ir parpuolusį vyrą sudraskė.

Neatmetama ir tokia versija, kad vyriškis galėjo kieme paprasčiausiai užmigti girtas, nes pastaruoju metu labai piktnaudžiavo alkoholiu.

Tyrėjai teigia, kad kiaulės pasižymi ėdrumu, o negavusios ėdesio ima garsiai žviegti, graužti aptvarus ir net pulti viena kitą.

Meksikos ir Kolumbijos teisėsauga atskleidė, kad tenykštės mafiozų grupuotės neretai su savo priešais susidoroja įmesdamos juos į alkanų kiaulių aptvarą.

Sudraskė mylimas šuo

Lenkijoje dažniausiai nelaimes sukelia įpykę jaučiai, nuo jų smūgių ragais kasmet rimtai nukenčia keli ūkininkai. Prieš du mėnesius Koscežynoje nuo 900 kilogramų sveriančio jaučio dūrio mirė 47 metų ūkininkas.

Vyriškis ruošė pašarus jaučiui, kai šis netikėtai ragais smogė jam į šlaunį. Vienas ragas perskrodė kirkšnies arteriją, ir ūkininkas per keletą minučių mirtinai nukraujavo.

Prieš pusmetį mirtiną nelaimę sukėlė arklio spyris šeimininkui Redlino gyvenvietėje.

Galine koja netikėtai spyręs savo šeimininkui į galvą arklys užmušė miesto tarybos narį 64 metų Andrzejų Menzyką.

Prieš tris mėnesius siaubą patyrė vieno namo Liubline gyventojai. Neapsikentę garsiai lojančio šuns, kuris priklausė vyriškiui iš pirmo aukšto, kaimynai ėmė belstis į duris, o po to nuėjo pažiūrėti pro langą.

Pamatytas vaizdas visus pašiurpino: virtuvės viduryje gulėjo stipriai apgraužtas 42 metų vyro lavonas, jo galva mėtėsi atskirai ir ją graužė amerikiečių Stafordšyro terjerų veislės šuo.

Kaimynai policininkams papasakojo, kad vyriškis be galo mylėjo savo šunį, o jis kieme niekada nerodė nė menkiausio agresijos ženklo.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad šuo šeimininką sudraskė šiam jau esant negyvam, bet nuo ko vyriškis mirė, nustatyti nebeįmanoma.

Puolė medaus vagišių

Užtat medikai neturėjo problemų išsiaiškinti, dėl ko praėjusį rugpjūtį mirė 58 metų Krasniko miestelio gyventojas. Vyriškis buvo rastas negyvas šalia pradaryto avilio, o ant jo kūno buvo daugybė bičių įgėlimo žymių.

Kadangi šalia lavono buvo rastas kibiras su koriais, policininkams tapo aišku, kad vyriškis bandė apvogti vieno bitininko avilius ir įpykusių vabzdžių buvo mirtinai sugeltas.

Prieš dvejus metus vienai Gižyno gyvenvietės ūkininkei vos nesibaigė tragiškai siekis apginti savo vištas nuo nutrijos. Pastaroji buvo pabėgusi iš netoli esančios fermos ir ieškodama ėdesio įsliūkino į kaimynų tvartą.

Šeimininkė, išgirdusi nepaprastą vištų keliamą triukšmą, nuskubėjo į tvartą ir pamačiusi, kad nutrija pagriebė vieną vištą, puolė jos gelbėti. Grobį metusi nutrija netikėtai puolė ūkininkę ir jai kelis kartus įkando.

Buvo užkliudyta kojos arterija, ir jei ne skubiai vyro bei vėliau medikų suteikta pagalba, moteriai nutrijos įkandimas galėjo baigtis mirtimi.

Pražudo ir smulkesni gyvūnai

Teisėsaugininkai yra gavę lenkų pareiškimų ir dėl katino, gaidžio, gulbių, žąsies, stručio išpuolių.

Kad susidūrimai su, atrodytų, visai nepavojingais naminiais gyvūnais gali baigtis tragiškai, paliudijo praėjusį rugsėjį įvykusi tragedija Pietų Australijoje, kai nuo gaidžio snapo kirčių mirtinai nukraujavo pensininkė, atėjusi surinkti vištų kiaušinių.

Prieš mėnesį žiauri nelaimė nutiko ir viename kaime Ukrainoje, kai į kūdikio vežimėlį, kuris stovėjo kieme po langais, įsirangė katinas.

Šiltos vietos įsitaisyti ieškojęs benamis gyvūnas atsigulė ant dviejų mėnesių kūdikio veidelio į jį uždusino.

Mažylio išėjusi pažiūrėti mama katiną skubiai nuvijo, o atvykę medikai bandė mažylį atgaivinti iš komos, tačiau nesėkmingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.