Dviem australams diagnozuotas COVID-19, Pietų Korėjoje patvirtinti dar 52 viruso atvejai

Dviem australams buvo diagnozuotas koronavirusas po to, kai jie buvo evakuoti iš kruizinio laivo „Diamond Princess“ Japonijoje, kur jų tyrimai dėl šio viruso buvo neigiami, penktadienį informavo Kanberos sveikatos pareigūnai.

​Dviem australams buvo diagnozuotas koronavirusas po to, kai jie buvo evakuoti iš kruizinio laivo „Diamond Princess“ Japonijoje, kur jų tyrimai dėl šio viruso buvo neigiami, penktadienį informavo Kanberos sveikatos pareigūnai.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Dviem australams buvo diagnozuotas koronavirusas po to, kai jie buvo evakuoti iš kruizinio laivo „Diamond Princess“ Japonijoje, kur jų tyrimai dėl šio viruso buvo neigiami, penktadienį informavo Kanberos sveikatos pareigūnai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 8:02 AM, atnaujinta Feb 21, 2020, 2:31 PM

Sveikatos departamento pareigūnų teigimu, visi tame laive buvę 164 australai, grįžę namo anksčiau šią savaitę, „buvo Japonijoje patikrinti dėl COVID-19, ir [jų tyrimų] rezultatai buvo neigiami“.

Pareigūnai pabrėžia, kad tai, jog kažkam iš evakuotų to laivo keleivių bus diagnozuotas koronavirusas, „nebuvo netikėta“, atsižvelgus į tolesnį ligos plitimą laive jau po to, kai prasidėjo tyrimai.

Pietų Korėjoje padaugėjo atvejų

Pietų Korėjai patvirtinus dar 52 COVID-19 atvejus bendras sergančiųjų skaičius pasiekė 156

Pietų Korėjai penktadienį patvirtinus dar 52 naujojo koronaviruso COVID-19 atvejus, bendras sergančiųjų skaičius šalyje pasiekė 156.

43 užsikrėtimo atvejai patvirtinti pietiniame Tegu mieste, atsidūrusiame viruso protrūkio epicentre Pietų Korėjoje, pranešė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai.

Tegu – ketvirtame pagal dydį Pietų Korėjos mieste – yra daugiau kaip 2,5 mln. gyventojų. Išvakarėse jo meras patarė gyventojams likti namuose, o ten esančios didelės JAV karinės bazės vadovybė sugriežtino patekimą į jos teritoriją.

Dabar daugiau susirgimo atvejų yra tik Kinijoje, kur šis virusas atsirado praėjusių metų pabaigoje.

Pranešė apie dar dvi mirtis

Iranas pranešė apie dar du mirties nuo naujojo Kinijoje atsiradusio koronaviruso atvejus ir nurodė, kad šios aukos yra du iš 13 naujausių pacientų, kuriems Irane buvo patvirtinta šio viruso infekcija.

Pusiau oficiali naujienų agentūra „Mehr“ šį pranešimą paskelbė penktadienį, iraniečiams balsuojant parlamento rinkimuose.

Anksčiau šią savaitę buvo pranešta apie dar du mirties nuo COVID-19 atvejus, todėl iš viso šio viruso aukų skaičius Irane išaugo iki keturių.

Iki šiol Irane koronavirusas diagnozuotas 18 pacientų, iš kurių keturi mirė.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kiyanoushas Jahanpouras trečiadienį sakė, kad visi nustatyti atvejai yra susiję su Komo miestu, kur trečiadienį mirė du senyvi pacientai.

Pasak K. Jahanpouro, visi nauji asmenys, kuriems patvirtintas koronavirusas, yra iš Komo arba neseniai jame lankėsi. Keturi iš jų buvo hospitalizuoti sostinėje Teherane, o du – Gilano provincijoje.

Dėl užkrato plitimo susirūpinę Irano pareigūnai nurodė uždaryti Kome visas mokyklas ir šiitų seminarijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.