Ukrainos prezidentas atleido Ternopilio gubernatorių dėl regione įvykusių protestų

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis priėmė Ternopilio srities administracijos vadovo Ihorio Sopelio pareiškimą dėl atsistatydinimo.

​Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis priėmė Ternopilio srities administracijos vadovo Ihorio Sopelio pareiškimą dėl atsistatydinimo. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis priėmė Ternopilio srities administracijos vadovo Ihorio Sopelio pareiškimą dėl atsistatydinimo. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2020, 3:53 PM

„Atsižvelgdamas į padėtį, susidariusią Ternopilio regione dėl Ukrainos piliečių evakavimo iš Kinijos, ir nepatenkinamą regiono administracijos darbą informuojant visuomenę apie epidemiologinį saugumą, Ukrainos prezidentas priėmė Ihorio Sopelio pareiškimą dėl atsistatydinimo“, – rašoma prezidentūros pranešime spaudai.

Verslininkas I. Sopelis tapo regiono valstybinės administracijos vadovu 2019 metų spalio 31 dieną.

Kaip buvo skelbta anksčiau, Ukrainos institucijos nusprendė evakuoti šalies piliečius iš Kinijos dėl koronaviruso protrūkio.

Vasario 18 dieną keli šimtai žmonių surengė protestą Mikulincuose Ternopilio srityje protestuodami dėl žmonių, evakuotų iš Kinijos, apgyvendinimą sanatorijoje „Medobory“ Konopkivkos kaime karantino laikotarpiui.

Panašus protestas įvyko ir Lvovo srityje.

Vasario 20 dieną iš Kinijos Uhano miesto buvo evakuoti 45 ukrainiečiai, įskaitant šeimą su 8 metų sūnumi, jauną porą, 20 metų studentus, taip pat 27 užsieniečiai. Evakuotuosius ketinta apgyvendinti Ukrainos nacionalinės gvardijos medicinos centre Naujuosiuose Sanžaruose Poltavos srityje.

Prezidentas V. Zelenskis teigė, kad protestuotojai, veikę prieš Ukrainos piliečių evakuaciją iš Uhano miesto, turėjo politinę paramą, o dėl jų veiksmų nepavyko evakuotųjų nuvežti stebėjimui į Ternopilio sritį, kur galėjo būti sudarytos geriausios sąlygos.

Tuo tarpu Poltavos srityje vietos gyventojai taip pat rengė masinius protestus, bandė neleisti nugabenti evakuotųjų į numatytą vietą ir mėtė akmenis į autobusus. Taip pat įvyko susirėmimų su policija.

24 agresyviausi piliečiai buvo sulaikyti ir nugabenti į Nacionalinės policijos teritorinius skyrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.