Dėl klimato kaitos susirūpinę Hamburgo gyventojai renka vietos valdžią

Rinkėjai Hamburge, antrame pagal dydį Vokietijos mieste, sekmadienį renka naują regioninę asamblėją, o rinkimuose dominuoja susirūpinimas dėl klimato kaitos.

 Rinkėjai Hamburge, antrame pagal dydį Vokietijos mieste, sekmadienį renka naują regioninę asamblėją, o rinkimuose dominuoja susirūpinimas dėl klimato kaitos.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Rinkėjai Hamburge, antrame pagal dydį Vokietijos mieste, sekmadienį renka naują regioninę asamblėją, o rinkimuose dominuoja susirūpinimas dėl klimato kaitos.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2020, 1:48 PM

Vokietijos sudėtyje esantį miestą-žemę pastaruosius penkerius metus valdo centro kairiųjų pažiūrų socialdemokratų ir už gamtosaugą pasisakanti Žaliųjų partijos koalicija. Abi partijos pirmavo naujausiose apklausose.

Kelios dienos prieš balsavimą dabartinis meras socialdemokratas Peteris Tschentscheris paviešino planus uždaryti modernią anglimis kūrenamą elektrinę ir paversti miesto centrą iš esmės zona be automobilių.

Remiantis naujausiomis apklausomis, jo partija turi tvirtą 15 procentinių punktų pranašumą, nors žalieji siekia padvigubinti savo mandatų skaičių palyginti su 2015 metais.

Žaliųjų partija žada iki 2035 metų paversti 1,8 mln. gyventojų turintį miestą klimato atžvilgiu neutraliu; tuo metu federalinė vyriausybė planuoja iki nulio sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį iki 2050 metų.

Šios politinės jėgos Hamburgo skyriaus vadovė Katharina Fegebank penktadienį prisijungė prie protesto akcijos, kurioje dalyvavo švedų ekologijos aktyvistė Greta Thunberg ir moksleiviai, reikalavę imtis veiksmų visuotiniam atšilimui pažaboti.

Hamburgas, kuris taip pat yra viena iš 16 Vokietijos žemių, yra itin suinteresuotas kova su klimato kaita: kylantis jūros lygis ir atšiauresni orai gali pakenkti šiam uostamiesčiui, kur 1962 metais siautėjusi smarki audra tebėra kolektyvinėje atmintyje.

Miestas investuoja šimtus milijonų eurų į užtvankų statybas, ir neseniai patvirtino klimato veiksmų planą, įpareigojantį nuo 2023 metų įrenginėti visuose naujuose pastatuose saulės baterijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?