Turkija, Pakistanas ir Afganistanas nutraukia susisiekimą su Iranu

Turkija sekmadienį paskelbė, kad „laikinai“ uždarys savo sausumos sieną su kaimyniniu Iranu, augant nerimui dėl didėjančio koronaviruso atvejų skaičiaus.

Turkija sekmadienį paskelbė, kad „laikinai“ uždarys savo sausumos sieną su kaimyniniu Iranu, augant nerimui dėl didėjančio koronaviruso atvejų skaičiaus.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkija sekmadienį paskelbė, kad „laikinai“ uždarys savo sausumos sieną su kaimyniniu Iranu, augant nerimui dėl didėjančio koronaviruso atvejų skaičiaus.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2020, 4:29 PM, atnaujinta Feb 23, 2020, 4:55 PM

„Nusprendėme laikinai uždaryti sausumos sieną mūsų kaimyniniame Irane padaugėjus [COVID-19] atvejų skaičiui“, – žurnalistams sakė turkų sveikatos ministras Fahrettinas Koca.

Jis pridūrė, kad nuo sekmadienio 20 val. Turkijos (19 val. Lietuvos) laiku bus vienašališkai nutrauktas susisiekimas lėktuvais su Iranu.

Pakistanas taip pat uždarė savo sausumos sieną su Iranu, o Afganistanas įšaldė susisiekimą oro ir antžeminiu transportu su kaimynine šiitiška respublika, regione augant nerimui dėl greitai daugėjančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų.

Tiek Afganistanas, tiek Pakistanas turi ilgas akytas sienas su Iranu, kurias dažnai kerta kontrabandininkai ir prekeiviai žmonėmis, o milijonai Afganistano pabėgėlių šiuo metu gyvena šiitiškoje respublikoje, todėl būgštaujama, kad infekcija gali lengvai išplisti į šias šalis.

„Uždarėme savo sieną su Iranu dėl pranešimų apie ten plintantį koronavirusą“, – pareiškė aukšto rango pareigūnė Ayesha Zehri, dirbanti su Iranu besiribojančioje Pakistano pietvakarinėje Beludžistano provincijoje.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad panašių priemonių ėmėsi Kabulas.

„Siekdamas užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui ir apsaugoti visuomenę, Afganistanas sustabdo bet kokį keleivių judėjimą (oro ir žemės transportu) į Iraną ir iš jo“, – tviteryje paskelbė afganų Nacionalinio saugumo taryba.

Anksčiau sekmadienį Iranas pranešė apie aštuonis mirčių nuo mirtinai pavojingo viruso COVID-19 atvejus – tai yra didžiausias aukų skaičius už Kinijos ribų ir pirmieji tokie atvejai Artimuosiuose Rytuose.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei apkaltino užsienio žiniasklaidą mėginant pasinaudoti ligos protrūkiu siekiant sutrikdyti visuotinius rinkimus šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.