Graikija intensyvina pastangas perkelti žmones iš migrantų stovyklų

Tūkstančiai pabėgėlių Graikijos žemyninėje dalyje liks be nemokamų būstų, pareigūnams siekiant perkelti prieglobsčio prašytojus iš salose esančių stovyklų į gyvenamąsias patalpas, penktadienį pranešė vyriausybė.

​Tūkstančiai pabėgėlių Graikijos žemyninėje dalyje liks be nemokamų būstų, pareigūnams siekiant perkelti prieglobsčio prašytojus iš salose esančių stovyklų į gyvenamąsias patalpas, penktadienį pranešė vyriausybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Tūkstančiai pabėgėlių Graikijos žemyninėje dalyje liks be nemokamų būstų, pareigūnams siekiant perkelti prieglobsčio prašytojus iš salose esančių stovyklų į gyvenamąsias patalpas, penktadienį pranešė vyriausybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 3:00 PM

Migracijos reikalų ministerija nurodė, kad daugiau kaip 11 200 asmenų bus „palaipsniui“ iškeldinti iš butų, viešbučių ir stovyklų Graikijos žemyninėje dalyje. Šis procesas prasidės nuo pirmadienio.

„Tokiu būdu žemyninėje dalyje atsiras tūkstančiai apgyvendinimo vietų prieglobsčio prašytojams, kad būtų galima nedelsiant atlaisvinti salas“, – rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Iškeldintiems pabėgėliams teks patiems susirasti gyvenamąją vietą, pareigūnams pabrėžiant, kad jie turi tokias pat teises, kaip Graikijos piliečiai.

Vyriausybė siekia sumažinti prieglobsčio prašytojų skaičių perpildytose stovyklose, įrengtose Graikijos salose netoli Turkijos. Jose šiuose metu gyvena daugiau kaip 32 500 prieglobsčio prašytojų – penkiskart daugiau nei numatyta.

Žmogaus teisių aktyvistai nekart piktinosi antihigieniškomis ir nesaugiomis gyvenimo sąlygomis tose stovyklose.

„Suprantu susirūpinimą, tačiau mes negalime leisti, kad 10 tūkst. žmonių pusę metų, metus ar dar ilgiau gyventų subsidijuojamuose būstuose, kai kiti miega po medžiais“, – penktadienį valstybinei televizijai ERT sakė Migracijos reikalų ministerijos atstovas Manas Logotetis.

Suaugusiųjų nelydimi nepilnamečiai, šeimos, turinčios ligonių, paskutinius nėštumo mėnesius skaičiuojančios moterys gaus papildomus tris mėnesius susirasti, kur gyventi, nurodė ministerija.

Migracijos ministras Notis Mitarakis sakė, kad procesas turėjo prasidėti balandį, bet buvo atidėtas dėl COVID-19 pandemijos.

Ministerija sakė, kad pabėgėliai iš subsidijuojamų būstų reguliariais intervalais buvo perkeliami daugiau kaip metus.

„[Svetingumo] sistema negali plėstis amžinai, – sakė M. Logotetis. – Valstybė privalo nustatyti ribą, raudoną liniją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.