Nelegalai nepasidalijo verslu: autobusų kompanijos konfliktą sprendžia kulkomis

Ukrainoje įvyko netikėtas kruvinas konfliktas tarp Brovarų miesto autobusus kontroliuojančių grupių. Santykius dėl verslo kontrolės mieste pistoletais aiškinęsi asmenys sumokėjo nemažą kainą – buvo sužeisti trys žmonės.

Ukrainoje įvyko netikėtas kruvinas konfliktas tarp Brovarų miesto autobusus kontroliuojančių grupių. Santykius dėl verslo kontrolės mieste pistoletais aiškinęsi asmenys sumokėjo nemažą kainą – buvo sužeisti trys žmonės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainoje įvyko netikėtas kruvinas konfliktas tarp Brovarų miesto autobusus kontroliuojančių grupių. Santykius dėl verslo kontrolės mieste pistoletais aiškinęsi asmenys sumokėjo nemažą kainą – buvo sužeisti trys žmonės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 3:34 PM

Kruvinas konfliktas tarp įtaką nepasidalinančių transporto įmonių darbuotojų įvyko gegužės 29 dienos rytą.

Dešimt žmonių po įvykio buvo suimti policijos pareigūnų. Pradėtas tyrimas dėl chuliganizmo ir nelegalaus ginklų panaudojimo, praneša Ukrainos policija.

Pasak pirminės policijos informacijos, konfliktas kilo dėl legalių ir nelegalių privačių transporto kompanijų, kurios vykdė keleivių pervežimus mieste ir iš jo.

Privačių maršrutinių autobusų svarba Ukrainoje yra nenuginčijama ir ji sudaro pagrindinę viešojo transporto dalį šalyje.

Tačiau jų vairuotojai ir kompanijos nuolat kritikuojami dėl prastos transporto paslaugų kokybės ir itin senų vairuojamų autobusų.

Tokiuose versluose dažnai savo niša atranda ir nelegalai, kurie paslaptingai laimi pervežėjų konkursus ar veikia be valdžios žinios.

Vaido įraše, publikuotame socialiniame tinkle „Facebook“ matyti, kad tuzinas veidus slėpusių žmonių, ginkluotų pistoletais ir kitokiais ginklais paleido šūvių salves į kitus žmones.

Kuomet policija atvyko į įvykio vietą, paaiškėjo, kad šie vyrai nėra vietiniai gyventojai.

Ginklai buvo konfiskuoti, o dešimt įvykį dalyvavusių asmenų buvo sulaikyti ir išvežti į policijos areštinę.

Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Antonas Gerašenko turėjo kitokią įvykių versija. Politiko teigimu, ginkluotas konfliktas kilo tarp nelegalių verslo grupuočių, kurios nepasidalino maršrutinių autobusų verslu Kijevo srityje.

Ministras teigė, kad tokie konfliktai yra nelegalaus verslo šalyje atspindys. „Pervežimo ir kelionių maršrutai turi paskirstyti tolygiai ir skaidriai, o ne kyšiais ar mokėjimais „po stalu“, – kalbėjo A.Gerašenko.

Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas socialiniame tinkle „Twitter“ teigė, kad visa tai yra korupcijos pavyzdys. Jis taip pat pažadėjo, kad toliau vykdys masinius suėmimus asmenims, kurie yra susiję su šia nelegalia veikla.

Parengta pagal „Kyiv Post“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.