Los Andželo prokurorai žada nebausti protestuotojų už komendanto valandos pažeidimus

Los Andželo miesto prokuroras pirmadienį pareiškė, kad jo biuras nepatrauks baudžiamojon atsakomybėn tūkstančių žmonių, sulaikytų per taikius protestus prieš policijos brutalumą už komendanto valandos pažeidimą ar atsisakymą išsiskirstyti.

​Los Andželo miesto prokuroras pirmadienį pareiškė, kad jo biuras nepatrauks baudžiamojon atsakomybėn tūkstančių žmonių, sulaikytų per taikius protestus prieš policijos brutalumą už komendanto valandos pažeidimą ar atsisakymą išsiskirstyti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Los Andželo miesto prokuroras pirmadienį pareiškė, kad jo biuras nepatrauks baudžiamojon atsakomybėn tūkstančių žmonių, sulaikytų per taikius protestus prieš policijos brutalumą už komendanto valandos pažeidimą ar atsisakymą išsiskirstyti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2020, 8:12 AM

Vietoje to prokuroro Mike'o Feuerio biuras nurodė, kad laikomasi „nebaudžiamojo požiūrio, nesusijusio su teismų sistema, reaguojant į visus per pastarojo meto protestus padarytus pažeidimus, nesusijusius su smurtu, plėšikavimu ar vandalizmu“.

M. Feueris ir jo komanda parengė tokį planą po demonstrantų areštų už komendanto valandos pažeidimus ir „nesiskirstymą ar teisėto įsakymo nesilaikymą“, pažymima prokuratūros pareiškime.

„Negalime nepasinaudoti šia proga, kaip jau buvo daug kartų praeityje“, – pridūrė jis.

Pasak M. Feuerio, jo biuras laikysis požiūrio, kuris leis demonstrantams, teisėsaugos ir kitų bendruomenių nariams susivienyti ir„tiesiogiai dalintis savo patirtimi“.

„Taip pat tikimės sudaryti sąlygas klausytis ir mokytis, kurios yra net svarbesnės, nes įsišaknijusios problemos – rasinė nelygybė, šališkumas, piktnaudžiavimas – daro didelę įtaką daugeliui mūsų visuomenės aspektų“, – rašoma pareiškime.

Detalės vis dar svarstomos, tačiau M. Feueris tikisi, kad tokia pozicija bus pradėta įgyvendinti „vėliau šią vasarą“.

Los Andželo policijos viršininkas Michelis Moore'as išreiškė palaikymą M. Feuerio planui.

„Šių pažeidimų sprendimas pasitelkiant alternatyvius požiūrius yra produktyvus ir tinkamas būdas reaguoti į šiuos nusižengimus ir turės ilgalaikį teigiamą poveikį mūsų bendruomenei“, – pareiškime cituojamas M. Moore'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.