Kinijoje australas už prekybą narkotikais nuteistas myriop

Kinijos teismas vienam Australijos piliečiui už prekybą narkotikais skyrė mirties bausmę, o šis nuosprendis gali dar labiau padidinti įtampą Pekino ir Kanberos santykiuose. 

 Kinijos teismas vienam Australijos piliečiui už prekybą narkotikais skyrė mirties bausmę, o šis nuosprendis gali dar labiau padidinti įtampą Pekino ir Kanberos santykiuose.   <br> PA/Scanpix nuotr.
 Kinijos teismas vienam Australijos piliečiui už prekybą narkotikais skyrė mirties bausmę, o šis nuosprendis gali dar labiau padidinti įtampą Pekino ir Kanberos santykiuose.   <br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2020, 11:52 AM

Jau ir šiaip prasti šalių santykiai neseniai dar labiau pašlijo, kai Kinija itin piktai sureagavo į Australijos raginimą atlikti nepriklausomą tyrimą dėl koronaviruso pandemijos kilmės.

Mirties nuosprendį Camui Gillespie Guangdžou liaudies teismas paskelbė trečiadienį, rašoma teismo interneto tinklapyje.

Išskyrus pilietybę, pranešime nepateikiama jokios kitos informacijos apie nuteistąjį.

Kinija – didžiausia Australijos prekybos partnerė, iš jos atvyksta daug studentų ir turistų, iš kurių australai nemenkai uždirba.

Pekinas, matyt, atsakydamas į raginimą atlikti koronaviruso tyrimą, įvedė tarifus miežiams iš Australijos ir įspėjo turistus bei studentus apie su virusu susijusį priešiškumą azijiečių atžvilgiu.

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas atmetė kaltinimus rasizmu ir pridūrė, kad jo vyriausybė „niekuomet nebus įbauginta grasinimais“ ir kad „niekas neprivers jos atsisakyti savo vertybių“.

Pernai Kinijoje myriop buvo nuteisti du prekyba narkotikais apkaltinti Kanados piliečiai. Jiems nuosprendžiai buvo paskelbti aštrėjant Pekino diplomatiniam ginčui su Otava dėl kinų telekomunikacijų milžinės „Huawei“ finansų vadovės ir įmonės įkūrėjo dukters Meng Wanzhou suėmimo. 

Kanados pastangos pasiekti, kad Robertui Schellenbergui ir Fan Wei butų suteikta malonė, kol kas nebuvo sėkmingos. 

Be to, Kinijoje sulaikyti du šnipinėjimu apkaltinti Kanados piliečiai, vienas iš jų – buvęs diplomatas. Manoma, kad jų sulaikymas – kerštas už Meng Wanzhou areštą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.