Baku: per susirėmimus Azerbaidžano ir Armėnijos pasienyje žuvo du kariai

Aršios priešininkės Armėnija ir Azerbaidžanas sekmadienį apkaltino viena kitą surengus karinį puolimą abiejų šalių pasienyje, o Baku pranešė, kad per artilerijos apšaudymą žuvo du azerbaidžaniečių kariai.

„Žuvo du Azerbaidžano kariai, o penki buvo sužeisti“, – pridūrė ministerija.<br>AFP/Scapix nuotr.
„Žuvo du Azerbaidžano kariai, o penki buvo sužeisti“, – pridūrė ministerija.<br>AFP/Scapix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2020, 6:24 PM, atnaujinta Jul 12, 2020, 6:33 PM

Pasak Azerbaidžano gynybos ministerijos, Armėnijos pajėgos surengė „puolimą“ iš šiaurinio Tavušo regiono, bet azerbaidžaniečiai atsakė „priešpriešiniu smūgiu“ ir privertė jas atsitraukti.

„Žuvo du Azerbaidžano kariai, o penki buvo sužeisti“, – pridūrė ministerija.

Jerevanas savo ruožtu apkaltino Baku „atakos, kurios tikslas buvo užimti (armėnų) pozicijas, metu panaudojus artileriją“.

„Jie buvo atstumti ir patyrė žmogiškųjų nuostolių. Aukų tarp Armėnijos karių nėra“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Armėnijos gynybos ministerijos atstovė Šušan Stepanian.

Armėnija ir Azerbaidžanas jau kelis dešimtmečius yra įsivėlusios į teritorinį ginčą dėl Kalnų Karabacho. Regionas, kurio gyventojų daugumą sudaro armėnai, padedamas Jerevano atsiskyrė nuo Azerbaidžano per 1991–1994 metų karą.

Vis dėlto sekmadienio susirėmimai vyko toli nuo Kalnų Karabacho ir tiesiogiai tarp abiejų Kaukazo valstybių.

Nuo trapių paliaubų paskelbimo 1994-aisias tarp Baku ir Jerevano vyksta taikos derybos, tarpininkaujamos vadinamosios Minsko grupės (Prancūzijos, Rusijos ir JAV) diplomatų.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas neseniai vėl sužadino nuogąstavimus dėl naujo karo su Armėnija grėsmės ir pasmerkė įstrigusias taikos derybas dėl ginčijamo regiono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.